Gvardiol i Dalić

 TOM DUBRAVEC Cropix
OPET LUPETAJU ISTO

Marca posvetila tekst važnoj kariki Vatrenih. Jedna rečenica naljutit će izbornika Dalića

Opisuju ga kao igrača kojeg je City platio gotovo 90 milijuna eura, a koji je također bio na radaru Real Madrida
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2024. 15:20

Kako se približava utakmica između Vatrenih i Furije, tako se polako i povećava zastupljenost hrvatskih nogometaša u španjolskim medijima. Kao glavna vijest na portalu ugledne Marce tako je danas osvanuo ni više ni manje nego - Joško Gvardiol.

Španjolci ga opisuju kao igrača kojeg je Manchester City prošlog ljeta platio gotovo 90 milijuna eura, a koji je također bio na radaru Real Madrida.

"Dobar rad u klubu i reprezentaciji označio ga je kao igrača trenutne izvedbe, iako je kod Pepa adaptacija uvijek malo duža i skuplja", piše Marca.

A sad slijedi onaj dio koji se nikako neće svidjeti Zlatku Daliću.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

"Guardiola je u Gvardiolu odmah vidio igrača koji može ponuditi puno izvan pozicije srednjeg braniča. I stavio ga je na lijevog beka", piše Marca i dodaje:

"Gvardiolova igra na lijevom beku bila je toliko dobra da je hrvatski izbornik odlučio kopirati Pepovu formulu za reprezentaciju."

Taj dio boli izbornika jer, jasno, nije istinit. Zlatko Dalić stavio je Gvardiola na poziciju lijevog beka puno prije nego što je ovaj uopće došao u Manchester City. A prava istina ovog puta nije negdje u sredini. nego u još daljoj prošlosti. Prvi koji je "instalirao" Gvardiola na tu poziciju nije ni Dalić niti Guardiola, već - Zoran Mamić.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Kako god, Španjolci ističu da je Daliću jasno da je Gvardiol idealan nogometaš za zaustavljanje nevjerojatnog potencijala kojeg Španjolci imaju na desnoj strani, u vidu Danija Carvajala i mladog, ali spektakularnog Lamine Yamala.

"Dalićev cilj protiv De la Fuenteove momčadi je izvesti agresivnu momčad koja ostavlja vrlo malo prostora za kreativne igrače", zaključuje Marca.

Linker
11. lipanj 2024 15:28