Reprezentativci Španjolske

 Jose Luis Contreras/zuma Press/profimedia
IZNENAĐENJE U FURIJI

Španjolci pronašli novo oružje uoči Hrvatske, oduševio ih debitant: ‘Zar će ga izbornik stvarno otpisati?‘

‘Izvrsnom partijom nastavio je dolijevati ulje na vatru, o njemu će se pričati‘
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2024. 23:16

Nije trebalo ni sumnjati, reprezentacija Španjolske bez poteškoća odradila je prvi test uoči Europskog prvenstva. Andora je pala s pet pogodaka u vlastitoj mreži - tresli su ju Ayoze Perez, triput Mikel Oyarzabal i završno Ferran Torres.

Premda trijumf nad "nogometnim liliputancem" nije najbolje polje za pravu analizu, španjolski mediji ostali su oduševljeni nekolicinom igrača, a pored hat-trick heroja najviše ocjene dodjeljuju upravo Ayozeu Perezu. Sama pojava veznjaka iz Real Betisa na popisu izbornika De la Fuenta bila je iznenađenje, u 31. godini života Perez je dobio prvu pozivnicu u redove Furije. I zasad ju iskorištava na najbolji mogući način, Španjolci vjeruju da se u Perezu krije izvrsno oružje za Europsko prvenstvo, no nisu sigurni hoće li ga De la Fuente uvrstiti među konačnih 26 imena. Izbornik je, naime, kazao da već zna sve odabranike, a na preliminarni popis stavio je 29 imena tek toliko da bi iskoristio tu pogodnost.

Ako pitate novinare Marce, Ayoze Perez mora se naći među uzvanicima u Njemačku...

"Ayoze je sjajno koristio momčadi u prvoj utakmici, nastavlja se dolijevati ulje na vatru o kojoj će se sigurno pričati u gradu sve dok izbornik ne sastavi konačnu listu. Ayoze mu je jako otežao taj zadatak. Posjeduje kontrolu lopte, okretan je i prodoran, a niotkud je izvukao "škarice" protiv Andore, što će ostati najbolji potez Španjolske u utakmici. Zar ga izbornik stvarno neće zvati na Euro? Kakve nevolje čekaju De la Fuentea", stoji u osvrtu Marce, koja je Perezu dodijelila ocjenu 9 (na skali od 1 do 10), koliko je dobio i Oyarzabal.

Španjolska iduću pripremnu utakmicu igra u subotu protiv Sjeverne Irske, a onda kreće njemačka akcija i susret s Hrvatskom.

Linker
06. lipanj 2024 23:16