Policija Hamburg

 TOMISLAV JURANOVIć
VATRENO LUDILO

VIDEO: Hrvati i Albanci skandirali protiv Srba, priveden navijač, naši tražili oprost od policije

Hrvatska od 15 sati igra protiv Albanije, a navijači su se skupljali od ranog jutra
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2024. 12:45

To bi, zasad, bilo sve od nas. Utakmicu, sve što prethodi i sve što slijedi pratimo OVDJE

Kako će navijači doći do stadiona, kada se kroz prometni kaos jedva probija i autobus s reprezentacijom Hrvatske! Niti jaka policijska pratnja ne pomaže puno, a utakmica je sve bliže. Neki navijači su čak i iznajmili rent-a-car kako bi od stanice S-Bahna vlaka došli do stadiona!

13.29 Još jedan prizor zajedničkog "marša" prema Volksparkstadionu.

image

Albanski i hrvatski navijači

NIKO MATIčEVIć

Hrvatski i albanski navijači zajedno hodaju prema stadionu, a maloprije su se ujedinili u skandiranju protiv - Srba.

Video: Niko Matičević

Naš izvjestitelj javlja kako je ispred stadiona zbog bakljade uhićeno nekoliko hrvatskih navijača. U trenutku kada su službeni organi Njemačke krenuli prema našim navijačima, oni su pjesmom gotovo izmolili da nikoga ne uhite, no to se na kraju nije dogodilo.

POLICIJA UPALA MEĐU HRVATSKE NAVIJAČE:

image

Navijači kod stadiona

TOMISLAV JURANOVIć

Ogromne su gužve na stanici S-Bahna, na stanici Sternschanze. Na nju je njemačka policija uputila navijače da presjedaju tu na putu do Volksparkstadiona. Međutim, već dvadesetak minuta ne dolazi vlak S5 koji bi trebao voziti na stadion na kojem u 15 sati igraju Hrvatska i Albanija. Navijači su već vidljivo nervozni, u drami.

Na S-Bahnu je potpuni zastoj, vlakovi ne dolaze, samo policija, bez objašnjenja. Navijači izlaze sa stanice i odlučuju se drugih prijevoznim sredstvima pokupati probiti do stadiona. Uber, taxi je gotovo pa nemoguće uloviti zbog prevelikog broja navijača. Neki zbog toga dolaze biciklima, tih zadnjih 6 kilometara do stadiona! (Frane Vulas)

image

Navijači kreću prema stadionu biciklima i romobilima

FRANE VULAS

image

Navijači kreću prema stadionu biciklima i romobilima

FRANE VULAS

Nova snimka ludnice iz Hamburga:

Velike su gužve i na nadzemnom S-banhu, na koji navijači moraju presjedati na putu za stadion. No, to ne utječe na raspoloženje. Jedan navijač je ritam pjesme držao udaranjem štakama o krovni natpis s nazivom stanice! (Frane Vulas)

Nepregledna je kolona Hrvata na samoj žili kucavici Hamburga, odnosno ulici koja se proteže centrom Sankt Paulija. Radi se o srcu kvarta koji se kolokvijalno naziva i 'četvrti razvrata', a ono je sada potpuno blokirano. Kolona hrvatskih navijača proteže se na dugih 500 metara, pa je njemačka policija je petnaestak puta upozorila naše navijače da krenu prema stadionu. To naravno, ne ide tako brzo, ali najvažnije da nema nikakvih incidenata ni problema. Vatreni će danas ponovno imati paklenu podršku. (Mario Pušić)

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

Na ulicama Hamburga zatekli su dvojicu prijatelja sa sjajnom pričom! Naime, Anto i Ardin odrasli su u istom selu na sjeveru Švicarske, a sad su se slučajno sreli pred utakmicu Hrvatske i Albanije. I naravno - izljubili.

- Išli smo u školu skupa, totalno slučajno smo se sreli - kaže nam Anto.

- Kojim će rezultatom utakmica završiti? - upitali smo

- 2:1 za Hrvatsku - kaže Ardin.

To bismo i potpisali...

image

Albanac i Hrvat iz Švicarske

MARIO PUšIć/JUTARNJI

Hrvatski nogometni savez donosi osnovne informacije za hrvatske navijače koji će pratiti Vatrene u Hamburgu na utakmici protiv Albanije danas od 15 sati, stoji na stranicama HNS-a.

Navijačima se preporučuje da za putovanje do stadiona koriste javni prijevoz i slijede predloženu rutu:

Ulazi A, B, E i F: preko stanice S-Bahn Stellingen

Na Volksparkstadionu u Hamburgu zabranjeno je parkiranje i nema javnih parkirnih mjesta za automobile.

Navijačima se preporučuje plaćanje gotovinom jer je to preferirana opcija plaćanja na stadionu, a opcije bezgotovinskog plaćanja nisu zajamčene.

Javni prijevoz u Hamburgu je besplatan za vlasnike ulaznica s Fan Passom i vrijedi od 06:00 na dan utakmice do 18:00 sljedeći dan.

Svoj Fan Pass možete pronaći u službenom Event Companionu u aplikaciji UEFA EURO 2024

Sve ostale informacije za hrvatske navijače mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.

U Hamburg je stigla i kultna stometarska zastava!

image

U Hamburg stigla i stometarska zastava

MARIO PUšIć/JUTARNJI

image

U Hamburg stigla i stometarska zastava

MARIO PUšIć/JUTARNJI

image

U Hamburg stigla i stometarska zastava

MARIO PUšIć/JUTARNJI

Na razglasu se sad obratio navijačima hrvatski policajac, zamolio da se krene na stadion St Paulija, navijači mu uzvratili: U boj u boj. Međuitim, stigla je velika zastava tako da će to pričekati... (Mario Pušić)

Zatvorena i druga strana ulice Reeperbahn, policija na razglas moli navijače da se povuku na stadion St. Paulija, ali dobili su odgovor od navijača: Malo vas je, malo vas je, p... Podsjećamo da se sve ovo događa spontano kod kioska gdje se jedino moglo kupiti pivo. Nadlijeće nas policijski helikopter. (Mario Pušić)

Totalna ludnica u Njemačkoj! Pogledajte veliku feštu hrvatskih i albanskih navijača:

Prava ludnica odvija se na ulicama Hamburga nekoliko sati prije početka susreta. Ne sumnjamo da će još vatrenije biti na tribinama.

image

Hrvati i Albanci

MARIO PUšIć/JUTARNJI

image

Hrvati i Albanci

MARIO PUšIć/JUTARNJI

image

Hrvati i Albanci

MARIO PUšIć/JUTARNJI

Od ranih jutarnjih sati hrvatski navijači okupljaju se u Hamburgu, na Reeperbahnu. Utakmica s Albanijom je u ranom terminu, već od 15 sati, pa su uranili i navijači. Još se danas i vrijeme smilovalo, napokon više ne pada kiša koja tijekom utorka nije stala padati desetak sati u komadu.
Ovaj dio Hamburga prepun je noćnih klubova, kafića, restorana. Jedno je od središta noćnog života grada. Poznat je i po četvrti crvenih svjetiljki, noćnim damama, sex shopovima...
Iako nije baš najtoplije, jedan navijač iz Zagreba se odvažio na odjeću kojom se idealno uklopio u ovu četvrt. Nije nam se htio predstaviti. Potražili smo i objašnjenje za ovakav stil odijevanja, ali samo nam je kazao:
- Već neko vrijeme to radim.

Sve je pogotovo ubio modnim detaljem koji mu visi na leđima. Gumeni pijetao koji se inače kupuje kao igračka za kućne ljubimce. (Frane Vulas)

image

Hrvatski navijač u Hamburgu

FRANE VULAS

image

Hrvatski navijač u Hamburgu

FRANE VULAS

Uživo iz Hamburga:

Hrvatski navijači započeli su s okupljanjem u Ulici Reeperbahn, u hamburškoj četvrti St. Pauli. Iako su organizatori predvidjeli da se to događa ispred stadiona St. Paulija, tamo trenutno nema nikoga osim jakih policijskih snaga. Navijači su se spustili u ovu glavnu ulicu tražeći jutarnju okrjepu, no tu su naišli na drugi problem, ne rade kafići. Neočekivano ali logično, mjesto okupljanja postao je plato ispred trgovine s pivom. Jedna grupica povela je pjesmu malo poslije 10 sati, tako da sve protječe dosta mirno. (Mario Pušić)

image

Hrvatski navijači u Hamburgu

MARIO PUšIć

image

Hrvatski navijači u Hamburgu

MARIO PUšIć

image

Hrvatski navijači u Hamburgu

MARIO PUšIć

image

Hrvatski navijači u Hamburgu

MARIO PUšIć

Riječi hrvatskog izbornika Zlatka Dalića odjeknule su do Engleske. "Dalić prozvao Englesku i i kaže da njegova momčad zaslužuje više poštovanja", piše Guardian.

Više pročitajte OVDJE.

Hrvatskoj danas treba pobjeda protiv Albanija, a u kojem ćemo sastavu pokušati doći do nje pročitajte OVDJE.

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 15 sati igra utakmicu drugog kola skupine B Europskog prvenstva. Protivnik je Albanija, a nakon poraza od Španjolske izabranicima Zlatka Dalića prijeko je potrebna pobjeda. Podršku je Vatrenima, u ulozi vatrenog navijača, došao pružiti i HNL sudac Jakov Titlić.

Više pročitajte OVDJE

Hrvati i Albanci okupirali su Hamburg, ulicama odjekuju zajedničke pjesme, njeguju se odlični odnosi. Jedan nam je hrvatski navijač kazao da su Albanci odlični ljudi:

- Jedan je došao iz Škotske, Albanac, i rekao nam da kad god dođemo u Škotsku da mogu spavati kod njega, a on će otići kod susjeda.

image

Albanci i Hrvati

TOMISLAV JURANOVIć

image

Albanci i Hrvati

TOMISLAV JURANOVIć

Kao podrška Vatrenima za današnju utakmicu protiv Albanije, u Hamburg je stigla skupina hrvatskih navijača u Mini Cooperu.

image

Mini Cooper stigao iz Zagreba u Hamburg

TOMISLAV JURANOVIć

image

Mini Cooper stigao iz Zagreba u Hamburg

TOMISLAV JURANOVIć

U utorak se od 19.30 igrala i utakmica navijača Hrvatske i Albanije u malom nogometu u hamburškom Heiligengeistfeldu.

Bilo je živo u Hamburgu, po cijelom gradu, a po komentarima navijača i u kvartu crvenih svjetiljki. I “noćna smjena” dobro prolazi kad se igra Europsko prvenstvo, mnogi će provjeriti kvalitetu ponude, o tome se govori... Kao što je bilo i u Berlinu. Baš su hrvatske navijače dopale dvije najposebnije destinacije za provod.

Kulta ulica Herbertstrasse najekskluzivnija je lokacija u kojoj su najskuplje seksualne radnice, a ženama je ulaz zabranjen zbog čega je na meti kritika zbog rodne diskriminacije. Dugačak je 60 metara, s 250 “izloga”. Tijekom Covida bila je privremeno zatvorena, ali tamo je stajao natpis:

- Seks je zdrav za imunitet.

Iz Hamburga: Dražen Antolić

Rani početak utakmice u Hamburgu utjecat će na navijački program, a pohod pristaša Vatrenih krenuo je u ponedjeljak, itekako intenzivan bit će u utorak. Najavljeno je na stadionu tridesetak tisuća Hrvata, ali te su procjene nezahvalne jer i Albanci imaju golemu podršku.

- Hamburg je kompaktan grad. Navijačka zona nalazi se u St. Pauliju kraj kultnog stadiona toga kluba. Na uglu je Croatian Fans Embassy, gdje će navijači moći dobiti provjerene informacija, a kraj naše nalazi se i “albanska kuća”, kao i domaći kontejner s raznim sadržajima poput bojenja lica i slično. Nedaleko je Reeperbahnstrasse, jedna od najpoznatijih ulica za provode u Njemačkoj, pa čak i u Europi. Tamo po desetak tisuća ljudi dolazi partijati jer Hamburg je uz Berlin najvibrantniji grad u Njemačkoj - kazao nam je Tomislav Mileis, predstavnik navijača u Europskoj navijačkoj asocijaciji.

Na dan utakmice tamo je okupljanje.

- To je blizu fan zone i, što je također bitno, stanice U-Bahna. Okolo je sve prepuno kafića. Tu se ulazi u U-Bahn koji vozi oko 25 minuta do stanice Trabrennbahn Bahrenfeld.

U planovima je to trebala biti vrlo bitna točka jer od tamo je za srijedu planiran korteo do stadiona, međutim, službeno ništa nije potvrđeno. Zato je korteo “u zraku”.

- Radi se o trgiću s dva-tri kafića. Od tamo želimo organizirati fan walk, sad ćemo vidjeti hoće li biti službeni ili možda spontani.

Bude li tako, proći će ispod nadvožnjaka što navijači vole jer se navijanje najbolje čuje, radilo bi se o oko 25 minuta hoda. Utakmica se igra već u 15 sati...

- To znači da se nitko neće dugo zadržavati u fan zoni, većina će odmah nakon doručka prema stadionu, morali bismo ispred njega biti do 14 sati. Zato tko može neka spomenute lokacije posjeti dan ranije, a šansa će biti i nakon utakmice - dodao je Mileis, koji je u ponedjeljak stigao u Hamburg.

Iz Hamburga: Dražen Antolić

Berlin je prošao, procjena od stotinjak tisuća Hrvata u gradu se obistinila, a sad slijedi Hamburg. Tamo naši na ulicama i tribinama neće dominirati kao u njemačkoj prijestolnici jer Albanaca će biti jako puno... No, opet se najavljuje puno Hrvata, da bi moglo nazočiti tridesetak tisuća naših navijača.

image

Hrvatski navijači preplavili su Berlin

FRANE VULAS

Do HNS-a nisu zasad došle informacije o tome da bi bilo prijava zbog povika na stadionu, ali to će biti jasno sljedećih dana. Naravno da će zbog baklji određenih kazni biti. Na tribinama je bilo 500 pripadnika najznačajnijih klupskih navijačkih udruga koji su se okupili u gradu i stigli na Olimpijski stadion. Vodili su navijanje koliko se moglo jer nakon što je Španjolska počela zabijati, većina Hrvata je - ušutjela. Oni koji su inače navikli pratiti utakmice na televizoru ili putuju zato što je to prestižan događaj, a nisu vatreni navijači, možda su psovali, možda umuknuli, ali navijali dobro više nisu. Dugo se “nabrijavala” atmosfera na tu utakmici, a onda fijasko. Zlatko Dalić i Vatreni ostali su dužni navijačima.

Upravo pred dolazak Hrvatske u Hamburg policija je tamo upucala čovjeka s ruksakom koji je naoružan sjekirom i molotovljevim koktelom prijetio ljudima nedaleko od fan zone u kojoj su bili Nizozemci. Prvi je hitac bio upozoravajući, drugi ga je ranio, nakon čega mu je pružena liječnička pomoć. Policija je priopćila da on nema veze s Eurom, ali...

Hoće li se taj ružan događaj reflektirati na mjere osiguranja u utorak i srijedu?

- Kako se to dogodilo u nedjelju čekamo obavijesti njemačke policije. Moguće je da mjere osiguranja budu podignute za još jedan stupanj više - kazao nam je HNS-ov voditelj odjela za prevenciju i sigurnost Jurica Jurjević.

Iz Hamburga: Dražen Antolić

Dobro jutro poštovani čitatelji,

Hrvatska od 15 sati igra protiv Albanije i lovi tri boda koja su u ovome trenutku ključna za nastavak natjecanja.

Navijači su već od jutra krenuli okupirati Hamburg, a kakva je atmosfera na ulicama uoči utakmice pratite uživo na našem portalu.

Linker
19. lipanj 2024 15:08