Bernardo Silva

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
‘I VIŠE OD NEGATIVNOG‘

Vatreni zapanjili Portugalce: ‘Hvala im na otvorenim ranama. Ovo je bila invazija Hrvata i katastrofa‘

Izabranici Zlatka Dalića otvorili su niz dvojbi u redovima jednog od glavnih favorita Eura
Piše: SNObjavljeno: 09. lipanj 2024. 07:33

Ako je Roberto Martinez bio siguran u startnih 11, Hrvatska mu definitivno nije dala potvrdu, nego niz dvojbi samo tjedan dana prije Europskog prvenstva. Zaključak je to vodećih portugalskih medija, pa tako i A Bole, nakon što su se Vatreni i više nego dobro proveli u Lisabonu i s 2:1 nadjačali Navigatore.

Spomenuti portal stoga je bio prepun hvalospjeva na račun izabranika Zlatka Dalića, dok će svoju nacionalnu momčad oštro iskritizirati...

"Velika, dobra, konkurentna, dinamična, izražajna i moderna momčad stavila je Portugalce na težak ispit. Rezultat nije bio samo vrlo negativan, već i mnogo više od toga, jako razočaravajuć i zabrinjavajuć ishod", kažu kroničari A Bole, a Vatrenima čak šalju i - zahvalnicu?

"Hvala Hrvatskoj što je ostavila otvorene rane portugalskoj momčadi. Bilo bi uistinu dramatično da smo tijekom ‘pravih‘ utakmica na Euru spoznali sve slabosti reprezentacije, odnosno neuravnoteženost i nedostatke. Martinez još uvijek ima vremena pronaći rješenja i bolje upoznati 11-oricu koju će poslati na teren", pišu u nastavku.

image

Dominik Livaković

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Nisu kritičari bili nimalo zadovoljni Martinezovom početnom postavom, premda "na papiru" izgleda strahovito moćno. Ipak...

"To je bila katastrofa. Nastojali su uvijek držati posjed lopte pa postali suviše repetitivni, predvidljivi i nepovezani, tako su otvorili prazan prostor i pripremili teren za invaziju Hrvata."

Već u sedmoj minuti Hrvatska je dobila najbolju moguću šansu za vodstvo. Nakon duela Kovačića i Vitinhe, njemački sudac pokazao je na bijelu točku, s koje će precizan kazneni udarac izvesti Modrić. Portugalci smatraju da tu nije bilo sve "čisto", ali ne traže alibi.

"Čini nam se da je kazneni udarac diskutabilan, no istina je da je Hrvatska imala beskrajni niz propuštenih prilika u prvom dijelu, dok Portugalci nisu mogli stvoriti ni jednu pravu šansu pred Livakovićem", priznaju novinari A Bole.

Linker
25. rujan 2024 23:03