ANTE CIZMIC Cropix
EUROCAST

VIDEO: ‘On je bio najbolji Vatreni dok nije skrivio gol. Modrić? Ovo vidim prvi put u životu‘

U drugoj epizodi našeg Eurocasta osvrnut ćemo se na fijasko Dalićeve momčadi
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. lipanj 2024. 20:30

Hrvatska je teško poražena na otvaranju Eura od Španjolske. Tri gola u mreži Dominika Livakovića već u prvom dijelu, a onda premalo ideje za nenadano uzdignuće iz "mrtvih". U novoj epizodi Eurocasta, našeg podcasta namijenjenog njemačkoj smotri, otvorenje Vatrenih prokomentirali su nogometni trener Domagoj Abramović i glavni urednih Sportskih novosti Robert Šola.

- Ulazili smo svi s optimizmom, pogotovo nakon pripremne utakmice s Portugalom, to je dobro izgledalo, ali se pokazalo da su jedno prijateljske, a drugo natjecateljske utakmice. Izgledalo je baš loše, oni su imali prednost jer smo mi krenuli bojažljivo. Taman kad smo nakon 20 minuta proigrali, primili smo gol. Meni je neshvatljivo da igrač iskustva kao Šutalo istrčava, a ne ide na Moratu - komentiraju sugovornici za početak.

- Nakon utakmice s Portugalom, svi smo bili u transu. Što se sada dogodilo? Ne znam treba li zamjeriti nešto izborniku Daliću, svatko bi stavio tih 11 koji su dobili Portugal. Španjolci nisu nešto posebno odigrali, ali ovo su bili baš olako primljeni golovi - govori Abramović.

- Šutalo je kriv za prvi pogodak, ali do tada je bio naš najbolji igrač. Danas, prvi put otkad gledam Luku Modrića, on je bio loš. Igrao je jako loše, posebno prvih 45 minuta - govori Šola.

- Nikola Jurčević je sjedio ovdje, u ovoj emisiji rekao je da su jedno prijateljske utakmice, a druga stvar Euro. Imao sam dojam da Španjolska igra rutinirano - kazao je Šola, a Abramović se ubacio:

- Znam da će se dosta ljudi hvatati za drugi dio, ali to nas ne smije zavaravati. Kod 3:0, svi znaju da više nisi baš na 100 posto.

- Imali smo mi neke šanse, onu jednu veliku gdje je Stanišić gađao u onoj gužvi, jedanaesterac kao rezultat pogreške Simona, ali to su "labavi" penali. Žao mi je što je Perišić ušao prerano, zbog toga se VAR i uključio - kaže Šola.

- Bilo bi ljepše da je bilo 3:1, ali to ne mijenja ništa. Ne treba gubiti s velikom razlikom u prvom kolu, to može utjecati na daljnji tijek. Nije isto 0:1 i 0:3. Nije sramota izgubiti od Španjolske, ali nije isto gubiti ovakvim rezultatima. Kad već gubiš, bolje da je to tijesno. Utakmica protiv Albanije sada nam je najvažnija. Zabrinut sam zbog ovoga jer Španjolci nisu izvanredno odigrali, a odradili su nas s lakoćom - komentira Abramović.

- Što se tiče Livakovića, navikli smo se da na velikim natjecanjima obrani neke stvari, ali ovdje nije mogao obraniti niti jedan gol - dodaje Šola.

- Jako je teško protiv neke ozbiljne reprezentacije doći neke šanse ako se ne igra okomito. Nemamo igrače za okomicu, no bilo je situacija u kojima Budimir očekuje loptu, tada smo mogli barem probati. - smatra Abramović.

- Istih 11 je igralo u Portugalu i izašli smo danas s istom idejom. Mislim da smo u prvom poluvremenu, u 44. minuti prvi put uspjeli iznijeti loptu kroz dodavanje. Prije toga, samo preko Livakovića. Protiv Portugala nije bilo nervoze i straha, uvijek je bilo rješenje-dva više.

Hoće li Zlatko Dalić mnogo toga mijenjati u idućem susretu?

- Sigurno će biti nekih promjena. Perišić, nažalost, još uvijek nije spreman. Što se tiče Petkovića, on je "de facto" bio treći izbor za centarfora, iza Budimira i Kramarića. Je li opcija da on bude prva špica, ne znam - kaže Šola.

- Ja bih stavio Petkovića u špicu protiv Albanije, on je igrač poteza i trebao bi krenuti jer će biti najkorisniji jer nas čeka potpuno drukčija utakmica u kojoj ćemo morati probijati - nadovezuje se Abramović.

- Kramarić ne bi trebao biti upitan. Iako mu ne odgovara ovaj sustav, treba ti igrač koji je tehnički dobar, strijelac, ja bih ga ostavio. Majer? Igrao je odlično zadnjih nekoliko prijateljskih utakmica, ali treba vidjeti... Mi Albaniju moramo pobijediti, nemamo izbora. Ako ne pobijedimo, šanse da budemo treći su nikakve. Nakon toga, moramo tražiti bodove protiv Italije. Bilo bi dobro da "nakantamo" Albaniju zbog gol razlike - kaže Abramović, pa podvlači:

- Bez podcjenjivanja Albanije, dobro je da imamo takvog protivnika nakon poraza. Ako ih dobijemo, bod s Talijanima bit će nam dobar. S Talijanima imamo dobra iskustva, leže nam i ne bojim ih se. Ne mogu nam nanijeti štetu kao Španjolci, nisu isti kao oni. Ne mogu nam raditi takav presing.

Linker
15. lipanj 2024 21:48