ODD ANDERSEN Afp
NAKLONIO SE LUKI

VIDEO: Talijan se obratio Modriću i zaradio pljesak. Stigao je odgovor koji su svi čekali

‘Borili smo se do kraja, ali nažalost nogomet je večeras prema nama bio nemilosrdan‘
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2024. 05:59

Kapetan Hrvatske Luka Modrić rekao je da bi volio nastaviti igrati unatoč vjerojatnoj eliminaciji Vatrenih s Europskog prvenstva nakon što su u ponedjeljak u posljednjoj utakmici skupine B primili gol u remiju s Italijom 1:1.

Dobitnik Zlatne lopte 2018. doveo je svoju momčad u vodstvo tridesetak sekundi nakon što je promašio jedanaesterac, ali je na kraju s užasom u očima s klupe gledao kako Talijan Mattia Zaccagni postiže izjednačujući pogodak posljednjim udarcem na utakmici duboko u sudačkoj nadoknadi.

Italija se time plasirala u osminu finala, a Hrvatska je završila treća u skupini B s dva boda - što vjerojatno neće biti dovoljno da zauzme jedno od mjesta rezerviranih za četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Unatoč razočaranju, Modrić je sugerirao da želi nastaviti s igračkom karijerom. Dogodilo se to nakon što je jedan talijanski novinar sa stilom otvorio tu temu. Talijan se zahvalio Luki na svemu što je pokazao u svojoj karijeri te ga zamolio da se nikad ne umirovi jer je jedan od najboljih igrača koje je komentirao. Nakon takvog uvoda, ostatak dvorane na press konferenciji zapljeskao je talijanskom novinaru. Modrić mu se zahvalio na prekrasnim riječima, a potom i dodao:

“Želio bih nastaviti igrati zauvijek, no doći će trenutak kada ću morati objesiti kopačke o klin. Nastavit ću igrati, ali ne znam koliko još dugo”, izjavio je 38-godišnji veznjak

>>>VIDEO POGLEDAJTE OVDJE<<<

Modrić je bio potpuno rezigniran nakon dvoboja.

“Bilo je jako stresno. Borili smo se do kraja, ali nažalost nogomet je večeras prema nama bio nemilosrdan. Bilo je to prije svega okrutno, jednako kao i u našoj zadnjoj utakmici (remi s Albanijom 2:2) kada smo također primili kasni gol”, rekao je Modrić i poručio:

“Ali to je sastavni dio nogometa. Teško je, kad ovako izgubiš, pronaći riječi kojima bi opisao kako se osjećaš. Naravno da se moramo oporaviti. To je tako. I kao što sam već rekao, možda je to nepravedno jer smo se zaista svi borili od prvog do zadnjeg zvižduka, a rezultat je takav kakav jest", dodao je.

image
CHRISTOPHE SIMON Afp

Izbornik Zlatko Dalić požalio se na nedostatak sreće. Dalić je sugerirao da je dodatnih osam minuta bilo nepotrebno i da su njegovi igrači postali nervozni u završnici.

"Nije bilo toliko prekida u igri ili prekršaja da bi se utakmica produžila osam minuta. Ali, s druge strane, ne može se tako primiti gol u 98. minuti. Nažalost, poraz je sastavni dio nogometa", zaključio je hrvatski izbornik.

Linker
06. rujan 2024 04:06