CHRISTOPHE SIMON Afp
‘NOSILE SU NAS VILE‘

Žestoke kritike na Vatrene: ‘Modriću se ispričavam, ali jednu stvar sad moram reći!‘

‘Jako dugo sam u nogometu i meni je bilo jasno sve i prije prvenstva, kao što je bilo jasno i Daliću‘, poručio je Ivković
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2024. 17:26

Hrvatski nogometaši su u dramatičnoj utakmici odigranoj u Hamburgu osvojili samo bod protiv Albanije, a dvoboj je završio 2:2.

Qazim Laci je doveo Albaniju u vodstvo u 11. minuti. Hrvatska je došla do preokreta kad je Andrej Kramarić izjednačio u 74. minuti, a Klaus Gjasula autogolom donio vodstvo Hrvatskoj u 76. minuti. Isti je igrač u petoj minuti sučevog dodatka pogodio za konačnih 2:2.

Španjolska i Italija ostaju na vrhu skupine B sa po tri boda, a Albanija i Hrvatska drže treću i četvrtu poziciju s bodom.

image
ANTE CIZMIC Cropix

U studiju HRT-a stručni su komentatori iznijeli niz kritika:

- Rezultat je realan. Albanci su imali zicer za 2:0, prvo poluvrijeme su nas vile nosile, imali smo čudesnih minuta do drugoga gola. Dvije izmjene koje su ušlena kraju, s njima nismo dobili ništa. Nakon što smo vodili 2:1, nismo iskoristili mentalitet Albanaca da ih dobijemo iz kontre i polukontre. - poručio je Tomislav Ivković.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Vedran Ješe je dodao:

- Mladi igrači donijeli su energiju, Sučić i Pašalić, pa i Budimir, a pogotovo Pašalić. Broz nije odigrao na razini, a mladi igrači donijeli su energiju kojom smo anulirali loše prvo poluvrijeme. Nažalost, nismo uspjeli zadržati prednost.

Anton Samovojska ponajviše je istaknuo napadača Vatrenih:

- Prvo poluvrijeme bilo je zaista očajno, da gore ne može. Loša igra sasvim se okrenula kada je u utakmicu ušao Budimir. To je bilo kao da je ušao Leo Messi.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Analizu je zaključio Tomislav Ivković:

- Jako dugo sam u nogometu i meni je bilo jasno sve i prije prvenstva, kao što je bilo jasno i Daliću. On je stao iza tih igrača iako je bilo jasno da nisu u formi. To nije kritika, nego činjenično stanje. Juranović ne igra u Unionu. Šutalo kada je došao u Ajax, od igrača koji je bio šmeker postao je igrač koji to jednostavno više nije. Perišić koji je jedan od najvećih profesionalaca ikad nekako je izgurao je utakmicu do kraja. Brozović nije više na toj razini. Čekamo da se nešto dogodi, a ništa se ne događa. Ja kao kritičar to mogu reći. Treba reći iskreno. Još nije gotovo i trebamo to reći prije Italije. Oni Modrića doživljavaju kao oca koji ih je zadužio. Napravio je čudesne stvari u karijeri i te dečke je zadužio do kraja života. Ja se Modriću ispričavam, ali ja moram reći što vidim. On jednostavno više nije igrač kakav je bio.

Linker
04. rujan 2024 17:11