Matjaž Kek

 FABRICE COFFRINI Afp
SLOVENCI BEZ POBJEDE

Kek: ‘Srbi 35 minuta nisu znali gdje su, ponosan sam!‘

‘S jedne strane osjećamo razočaranje, s druge ponos‘, kaže slovenski izbornik
Piše: Hina, SNObjavljeno: 20. lipanj 2024. 18:23

Slovenski izbornik Matjaž Kek, čija je momčad na dramatičan način u posljednjoj minuti ispustila pobjedu protiv reprezentacije Srbije u Münchenu odigravši 1:1, rekao je na konferenciji za medije da je ponosan na igrače te da je uvjeren da će njegova momčad doživjeti iskupljenje.

- Pokazali smo da smo zasluženo na Euru. Nogomet zna ponekad biti okrutan, ali sam uvjeren da će ova momčad doživjeti iskupljenje. Igrali smo hrabru i poštenu utakmicu uz veličanstvene kulise, što će ući u povijest slovenskog sporta. Znali smo da je Srbija opasna iz prekida. Možda se dogodio mali pad koncentracije, ali bez obzira na to ponosan sam na igrače i njihovu srčanost. Okrećemo se zadnjoj utakmici u skupini protiv Engleske. Oni su veliki favoriti, ali to su bili i Danci i Srbi. Trebamo dići glave i pripremiti se - kazao je Kek.

O izjednačujućem pogotku Luke Jovića kaže:

- S jedne strane osjećamo razočaranje, s druge ponos. Znali smo koliko su Srbi jaki nakon prekida. Nažalost, nedostajalo nam je koncentracije i snage. Još jednom: hvala momcima na nevjerojatnoj borbi. Teško je, ali ako to ne doživiš, nećeš nikad biti pobjednik - kazao je pa dodao:

image
MIGUEL MEDINA Afp

- Srbi su počeli preskakati igru, držali su Jovića ispred naše obrane. Imali su svojih prilika, ali u svim ovim jakim utakmicama nedostaje ti samo sekunda. To je ono što ti sport ponekad oduzme. Analizirat ćemo to, kao što ćemo analizirati i onih 35 minuta kada Srbi nisu znali gdje su.

Žan Karničnik, strijelac pogotka za Sloveniju i dobitnik nagrade za igrača utakmice izjavio je za službeni mrežni portal EURO2024.com:

- Teško mi je u ovom trenutku, bili smo tako blizu. Igrali smo jako dobro, ali nismo uspjeli izdržati do kraja. Postigli su pogodak nakon mnogih dugih dodavanja, a u tome su jako dobri. Bilo je sjajno na terenu uživati u takvoj podršci navijača. Sad nam je ostalo odigrati protiv Engleza, koji su favoriti u našoj skupini. Nastojat ćemo se pokazati u najboljem izdanju.

Linker
04. listopad 2024 21:45