MIGUEL MEDINA Afp
‘BILI SMO DALEKO BOLJI‘

Piksi likovao nakon remija sa Slovencima: ‘Ne umiru Srbi tako lako‘

‘Ne znam kako Mitrovićeve lopte nisu ušle, tu mora biti i malo sreće‘
Piše: SNObjavljeno: 20. lipanj 2024. 18:57

U minhenskom trileru Srbija je u drugom kolu Eura 2024. došla do spasonosnog boda protiv Slovenaca.

Slovenija je povela golom Žana Karničnika u 69. minuti, a u petoj minuti sučevog dodatka strijelac za Srbiju bio je Luka Jović.

Vrlo je emotivno srpski izbornik Dragan Piksi Stojković proživljavao ovu dramu jer bi eventualnim porazom Srbi praktički već bili pred ispadanjem s Eura:

- Srbi ne umiru tako lako. Ne predajemo se niti ćemo se predavati. Rezultat je došao kao nagrada za vjerovanje. Za mnoge je utakmica možda bila završena, za nas nije. Ali svakako je to bila teška utakmica. Svaki bod je važan. Svaki rezultat je važan. Ono što je meni važno, to je da smo uspjeli kreirati velik broj šansi, a nažalost nijedna lopta nije ušla u mrežu. Međutim, nismo željeli prihvatiti poraz od Slovenije. Zato je nagrada i došla - poručio je i dodao:

image
ODD ANDERSEN Afp

- Ako gledate statistiku, mi smo bili daleko bolji. To je stil koji želimo prikazati. Želimo ofenzivan nogomet. Ni stopostotne šanse ne moraju biti golovi. Imamo rezultat koji nas ostavlja u igri. Čekamo posljednju utakmicu.

Kako ste se osjećali nakon primljenoga gola?

- Kada dođete u situaciju da ste primili gol, morate ostati staloženi. Jer ako niste, ne možete razmišljati racionalno. Kada to uzmemo u obzir i pogledamo izuzetno visok stupanj karaktera i mentaliteta da se ne predajemo, s te strane mogu biti zadovoljan. S izmjenama, s tom vrstom osvježenja, uspjeli smo ostati staloženi i mirni. Prije toga smo već zamalo zabili gol. Ne znam kako Mitrovićeve lopte nisu ušle. Tu mora biti i malo sreće. Živi smo, to je najvažnije. Željeli smo se boriti do kraja i to nas je na kraju nagradilo.

Luka Jović?

- Od svakog igrača koji ulazi u igru očekujem da unaprijedi našu igru. Ne ulazi da bi upisao nastup. Jović je igrač kalibra golgetera. Upravo je to razlog zašto je došlo do osvježenja u napadu. Kasnije i ulazak Sergeja, Samardžića, dvojice po strani. Ne želim ziheraški nogomet, nešto što nije gledljivo - poručio je Piksi Stojković.

Na ljestvici skupine vodeća je Engleska s tri boda, Slovenija ima dva, a po jedan Danska i Srbija.

Linker
20. lipanj 2024 19:00