PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
STIGLE IM DOBRE VIJESTI

Tri reprezentacije na Euru jučer nisu ni igrale, a prošle su u drugi krug

Engleskoj, Francuskoj i Nizozemskoj prolazak dalje omogućila je pobjeda Španjolske nad Albanijom
Piše: SNObjavljeno: 25. lipanj 2024. 09:52

Nakon što je kompletirana grupna faza u skupini B, još tri momčadi plasirale su se u nokaut fazu bez da su uopće igrali. Riječ je o reprezentacijama Engleske, Francuske i Nizozemske.

Iako sve tri momčadi tek trebaju odigrati posljednje kolo u svojim skupinama, sigurni su u prolazak dalje zbog poraza Albanije od Španjolske 1:0. To znači da sve tri reprezentacije garantirano ne mogu ispasti jer ako i završe treći, sigurno će biti u najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije.

Engleska je u prvom kolu svladala Srbiju minimalnim rezultatom 1:0, a zatim je u drugom kolu remizirala protiv Danske (1:1). U posljednjem kolu igrat će protiv Slovenije u utakmici koja Hrvatskoj može produljiti nade u prolazak dalje ako Englezi pobijede s minimalno tri razlike, a Slovenci ne zabiju gol.

Francuska i Nizozemska u skupini D imaju po četiri boda. U prvom kolu slavili su protiv Austrije, odnosno Poljske, a zatim su u međusobnom ogledu odigrali bez pogodaka. U 3. kolu Francuska će igrati protiv Poljske, a Nizozemska protiv Austrije.

Linker
24. kolovoz 2024 10:38