OZAN KOSE Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

Čitavu sezonu ‘maltretirao‘ Talijane, sada je prešao na Europu: Ovog puta stradali su Portugalci

Popularni ‘Khvicha‘ je igrao nadahnuto, a s partnerom u napadu Georgesom Mikautadzeom odlično surađuje
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 27. lipanj 2024. 00:34

Prvo veliko natjecanje i odmah senzacionalan plasman reprezentacije Gruzije u osminu finala Europskog prvenstva. Portugal je ranije osigurao svoj prolaz, ali Cristiano Ronaldo odlučio je ne odmarati, već "nabiti formu" za nokaut fazu. Međutim, nije to bila njegova večer, nego večer Khviche Kvaratskhelije i njegovih suigrača.

Upravo je ofenzivac Napolija "Junak dana‘‘. Osim vodećeg pogotka za svoju momčad nakon samo dvije minute susreta, 23- godišnjak je cijelu utakmicu "maltretirao" obranu Portugalaca. Prvo poluvrijeme čuvao ga je Antonio Silva, koji je izdržao do 66. minute, kada ga je zamijenio Nelson Semedo, koji je također jedva "preživljavao".

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

U pripremama za susret, Kvaratskhelia je priznao da je bio ispod razine na prvom velikom turniru u nacionalnom dresu. Krilo koje je odigralo tako veliku ulogu u trijumfu Napolija u Serie A 2022./23. nije opravdavalo nadimak koji su mu navijači njegovog kluba dali s obožavanjem - Kvaradona", koji ipak vjerojatno nikada neće zasjeniti original - Maradonu, ali na jednu večer nadmašio je legendu Cristiana Ronalda i njegove favorizirane Portugalce. Nije samo radi pogotka protagonist Gruzijac, već je također više puta na isti način na koji je Ronaldo mučio protivnike, on mučio njegove suigrače.

Popularni "Khvicha" je igrao nadahnuto, a s partnerom u napadu Georgesom Mikautadzeom odlično surađuje. Nadalje, svojom tehnikom šokirao je Portugal, imao je dva uspješna driblinga, maksimalno točnih dodavanja, osam dobivenih duela od 13 i četiri prekršaja koje je sam zaradio.

Linker
27. lipanj 2024 00:35