GABRIEL BOUYS Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

Izludio je Čehe s čak 10 obrana, cijena mu samo raste, a protiv Portugala bi mogao biti čovjek odluke

Oono što je napravio u subotnjem ogledu protiv reprezentacije Češke ostat će dugo upamćeno
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 22. lipanj 2024. 22:57

Gruzija je jedini debitant na ovom Euru, a u drugom nastupu došli su do prvog boda. U dvoboju protiv Češke poveli su iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, ali Česi su uspjeli izjednačiti i ostati u igri za prolazak skupine. Gruzija također ima šanse, ali njihov posao bit će puno teži jer igraju protiv Portugala koji doduše može zaigrati u kombiniranoj postavi jer je već osigurao prvo mjesto.

image
AXEL HEIMKEN Afp

Jedan od aduta za dobar rezultat bit će Giorgi Mamardašvili, sjajni vratar Valencije koji je u subotu imao 10 obrana i držao je svoju momčad na životu do kraja.

Već nakon četiri minute vidjelo se da će Česi imati puno problema u realiziciji, tada je naime 23-godišnji vratar Gruzije već upisao tri sjajne obrane. Vratar koji je sasvim slučajno završio u Valenciji za malenih 850.000 eura sada vrijedi 35 milijuna, i već su na adresu Šišmiša stigli upiti iz Engleske. Njegove obrane na Euru dodatno će podići cijenu, a ono što je napravio u subotnjem ogledu ostat će dugo upamćeno.

image
RONNY HARTMANN Afp

Za sada je od svih vratara pokazao najviše, jasno imao je i najviše posla jer njegova reprezentacija ipak nije vrh europskog nogometa. Međutim, ponovi li ovakvu prezentaciju protiv Portugala šanse Gruzije za prolazak skupine rastu, iako je teško povjerovati da će si prvak Europe iz 2016. godine dozvoliti kiks.

No, bit će zanimljivo vidjeti može li Mamardašvili protiv Ronalda i društva biti čovjek odluke. U svakom slučaju Gruzija ima sjajnog vratara za 10-ak sljedećih godina...

Linker
22. lipanj 2024 22:59