BETAPHOTO/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
‘NISMO OVO ZASLUŽILI‘

Srpskom izborniku nije najbolje sjelo pitanje nakon poraza: ‘Nemojmo se lagati, niste bili bolji od nas‘

‘Dugo nisam igrao u težoj atmosferi‘, poručio je napadač Aleksandar Mitrović
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. listopad 2023. 11:03

Mađarska je u Budimpešti i drugi put u europskim kvalifikacijama svladala Srbiju. Za vodstvo domaćina zabio je Varga u 20. minuti, izjednačio je Pavlović u 33., a tek minutu kasnije Sallai je postavio konačnih 2:1.

Srbi tvrde da su bili bolji, kontrolirali su igru, stvarali prilike, dvaput pogodili i okvir gola, ali rezultat je taj koji se piše i pamti.

- Čestitao bih Mađarima na prolazu na Europsko prvenstvo. Iz ove perspektive su to zaslužili. Na nama je da dobijemo preostale dvije utakmice. Treba se vratiti u Beograd i spremiti utakmicu koja je u posljednjih 15 godina najvažnija za našu reprezentaciju – rekao je srpski napadač Aleksandar Mitrović.

Puškaš Arena bila je ispunjena do kraja.

- Dugo nisam igrao u težoj atmosferi. Nadam se da će takva biti u Beogradu – poručio je Mitrović uoči ogleda s Crnom Gorom koji je na rasporedu u utorak.

Izbornik Dragan Stojković Piksi žalio je za propuštenom prilikom, s eventualnim bodom stvari bi za Srbiju ipak izgledale pozitivnije.

- Generalno, mislim da nismo zaslužili izgubiti ovu utakmicu. Ali kao netko tko poštuje rezultat i protivnika, čestitam Mađarskoj na pobjedi i plasmanu na Europsko prvenstvo. Ne zamjeram ništa igračima, ne znam razumijete li me. Odigrali smo utakmicu kako se ovakve utakmice trebaju igrati – rekao je Stojković.

Malo ga je iznerviralo pitanje mađarskog novinara.

- Mađarska je veoma dobra i organizirana ekipa. Ali... Nemojmo se lagati, niste bili bolji od nas. Ili sam ja gledao neku drugu utakmicu? E, sad, rezultat je na vašoj strani i čestitam vam na tome. U nogometu nekada ne pobjeđuje bolji. I u prvoj utakmici u Beogradu i ovdje, Srbija nije zaslužila izgubiti. Ali, mi to prihvaćamo i idemo dalje – naglasio je srpski izbornik.

Dodao je kako je sve u njihovim rukama, te da nema razloga za paniku. I dok Srbe čeka odlučujući dvoboj s Crnom Gorom, koja ima dva boda manje i utakmicu manje od Srbije, Mađarska je praktički osigurala završnicu europske smotre. Do kraja je čekaju Litva, Bugarska i Crna Gora.

- Roland Sallai zabio je strašan gol i to sa slabijom nogom. Bez obzira na to protiv koga igramo, prljavi posao moramo obaviti, tako smo pristupili i ovoj utakmici. Puno toga sad ovisi o utakmici u Litvi, ne želimo brinuti oko bilo čega drugog. Pobijedit ćemo Litvance i plasirati se na Europsko prvenstvo – poručio je veznjak Liverpoola Dominik Szoboszlai, kapetan mađarske reprezentacije.

Linker
02. svibanj 2024 08:34