Spalletti još uvijek nije zabrinut zbog ozljeda

 ALBERTO PIZZOLI Afp
SLAGANJE MOMČADI

Talijani ozbiljno zabrinuti uoči Eura i Vatrenih, otpala dva važna igrača, Spalletti ‘pokucao‘ na Juveova vrata

Talijanska reprezentacija ostala je bez dva obrambena igrača za Europsko prvenstvo u Njemačkoj
Piše: SNObjavljeno: 03. lipanj 2024. 08:42

Utakmica između Hrvatske i Italije na Europskom prvenstvu u nogometu na rasporedu je 24. lipnja i bit će to posljednji ogled Vatrenih u skupini, možda i odlučujući za plasman u daljnji tijek turnira. Sigurno je da će ta utakmica nositi veliki ulog, a u talijanska javnost je zabrinuta kako će izgledati njihova obrana ne samo u tom ogledu, nego i u onima protiv Albanije i Španjolske.

Naime, talijanski izbornik Luciano Spalletti ostao je bez dva važna igrača za Euro - otpali su Francesco Acerbi i Giorgio Scalvini, koji se ozlijedio u posljednjoj ligaškoj utakmici između Atalante i Fiorentine.

Talijani se pitaju hoće li zbog ovih izostanaka njihova obrana biti na visini zadatka i hoće li još poneki igrač dobiti Spallettijev poziv, ali on smatra da preliminarni popis od 30 igrača i dalje nudi dovoljno obrambenih solucija.

- Imamo dovoljno opcija i to toliko da nije nemoguće da netko od obrambenih igrača i otpadne s popisa - istaknuo je Spalletti.

Na pripremama su trenutno stoperi Alessandro Bastoni (Inter), Matteo Darmian (Inter), Alessandro Buongiorno (Torino), Gianluca Mancini (Roma) i Riccardo Calafiori (Bologna), a u formaciji s trojicom u obrani to može odigrati i Giovanni Di Lorenzo (Napoli). No, Spalletti je za svaki slučaj aktivirao Federica Gattija iz Juventusa. On, doduše, nije s pripremama reprezentacije, ali je nastavio s treninzima u Torinu u slučaju da zatreba Spallettiju. Za sada je talijanski izbornik procijenio da se ne treba priključiti reprezentaciji...

Linker
04. rujan 2024 16:33