Moritz Mueller/imago Sportfotodienst/profimedia
NA PUTU PREMA DOLJE

Tuga i očaj nekad velike reprezentacije, zvijezda poručuje: ‘Jedino dobro je što ne može biti gore‘

"Gorko je što moramo živjeti s dva negativna rezultata četiri mjeseca", kaže Ilkay Gündogan
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. studeni 2023. 08:41

Njemački reprezentativni nogomet već je neko vrijeme u slobodnom padu. Na dva posljednja Svjetska prvenstva Elf nije uspio proći skupinu, dok je na Euru 2020. stigao do osmine finala.

Nisu pomogle ni promjene na klupi, dugogodišnjeg izbornika Joachima Löwa naslijedio je Hansi Flick čiji je posao pak nedavno preuzeo Julian Nagelsmann.

Novi teški trenuci za njemačke navijače uslijedili su u utorak, kad je Austrija u prijateljskoj utakmici u Beču slavila s 2:0. Prije toga reprezentacija je na domaćem terenu izgubila i od Turske (2:3).

Nadovezali su se ti rezultati na ostale podbačaje u 2023. godini, u kojoj su mjeru Njemačkoj uzimali Belgija, Poljska, Kolumbija i Japan. Remizirali su Nijemci s Ukrajinom i Meksikom, a svladali Peru, Francusku i SAD. Sve to u prijateljskim susretima, s obzirom na to da kao domaćin sljedećeg Eura nisu morali igrati kvalifikacije.

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

- Postoje frustracija i razočarenje. Olakšali smo Austrijancima stvaranje prilika. Moramo biti iskreni, nije samo obrana, obrana počinje naprijed. Stvari ne mogu biti gore, možda je to sada jedino pozitivno – izjavio je nakon utakmice s Austrijom njemački kapetan Ilkay Gündogan.

Veznjak Barcelone vjeruje da će se situacija s vremenom popraviti.

- Naravno da je gorko što moramo živjeti s ova dva negativna rezultata četiri mjeseca. Sada se svi moraju pobrinuti za nastup i optimalno se pripremiti kako bi bili spremni do ožujka. Stvari mogu biti samo bolje, nema drugog načina – smatra bivši kapetan Manchester Cityja koji je ljetos po isteku ugovora preselio u Kataloniju.

Za Barcelonu je Gündogan ove sezone odigrao 17 utakmica u svim natjecanjima uz pogodak i pet asistencija. Za njemačku reprezentaciju odigrao je 73 utakmice i postigao 18 pogodaka.

Linker
06. svibanj 2024 04:34