JAVIER SORIANO Afp
NE ODUSTAJU

VIDEO: Škoti poslali pismo Uefi, pogledajte kontroverznu situaciju iz njihove utakmice sa Španjolskom

Španjolska je u četvrtak u Sevilli pobijedila Škotsku s 2:0 prekinuvši škotski niz od pet uzastopnih pobjeda
Piše: SNObjavljeno: 14. listopad 2023. 12:38

Škotska nogometna reprezentacija propustila je prošlog četvrtka u Sevilli postati prva reprezentacija koja bi se pridružila domaćinu Njemačkoj na europskoj smotri iduće godine. Španjolska je na kraju slavila s 2:0 prekinuvši škotski niz od pet pobjeda, a jedan detalj s te utakmice izazvao je rasprave i potaknuo Škote da se obrate direktno Uefi.

Za momčad Stevea Clarkea kontroverzna je odluka da se u 60. minuti, pri rezultatu 0:0, poništi fantastičan pogodak Scotta McTominayja koji je mrežu zatresao iz "skraćenog kornera". VAR je prvo procijenio kako je golu prethodilo ometanje vratara, a kasnije je Jacku Hendryju pripisano da se nalazio u zaleđu.

Nakon toga su stvari za Škote krenule nizbrdo. U 73. minuti je Alvaro Morata doveo Španjolsku u vodstvo, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Oihan Sancet u 86. minuti.

Izbornik Škotske Steve Clarke htio je tu situaciju ostaviti iza sebe, ali Škotski nogometni savez ne odustaje i sada je poslao pismo Uefi u kojem traži odgovor i dodatno objašnjenje.

Poništen pogodak Škotske pogledajte OVDJE, a golove Španjolske OVDJE.

Linker
03. svibanj 2024 18:01