Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
VIŠE OD KLUBA, VIŠE OD ŽIVOTA

FEŠTA U BILOM Slavni splitski nogometni klub osnovan je na današnji da prije više od jednog stoljeća: Sretan ti 106. rođendan, Hajduče!

Piše: Frane VulasObjavljeno: 13. veljača 2017. 09:28

Sretan ti rođendan, Hajduče! Danas Hajduk slavi 106. rođendan. Nakon impresivne subotnje Bile noći održane u hotelu Le Meridien Lav koja je odrađena na visokom nivou (sve ulaznice bile su rasprodane, bilo je preko 700 uzvanika), centralni dio današnje proslave rođendana "bijelih" bit će Hajdukova Svečana sjednica koja će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu Split s početkom u 12 sati, piše Slobodna Dalmacija.

Iz Hajduka su odaslali javni poziv onima koji su stvarali Hajduk da dođu na svečanost.

- Izuzetna nam je čast pozvati sve bivše nogometaše, trenere, predsjednike i ostale dužnosnike Kluba na Svečanu sjednicu – poručili su iz Hajduka.

Kao i na Biloj noći i na svečanoj Hajdukovoj Akademiji očekuju se visoki uzvanici iz sportskog i političkog života, na čelu s čelnim ljudima lokalne samouprave. Doći će i kompletna momčad Hajduka sa stručnim stožerom kojeg predvodi trener Joan Carrillo, kao i momčad Hajduka II sa svojim trenerima, treneri i djeca iz Hajdukovog nogometne Akademije... Uz prigodne pozdravne riječi u sklopu prigodnog svečarskog programa je i kratki glazbeni program.

Split, 301016.
Stadion Poljud.
Utakmica 14. kola MAXtv Prve lige izmedju HNK  Hajduka i NK Osijeka.
Na fotografiji: Torcida.
Foto:  Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Bit će to nastavka događanja kojima će se obilježiti godišnjica osnutka kluba. Prije svečane sjednice ujutro će u 8.30 sati biti održana misa za Hajduk u crkvi Sv. Ante na Poljudu, sat kasnije položit će se vijenci na spomen ploču na sjevernoj tribini Poljuda za sve navijače i članove Hajduka poginule u Domovinskom ratu, a u 10.15 i na Hajdukovu grobnicu na splitskom groblju na Lovrincu u znak sjećanja na sve nogometaše, trener i dužnosnike koji tamo počivaju. A nakon toga, točno u podne, proslava u kazalištu.

-----------------------------------------------------------------------------------

Raspored obilježavanja rođendana

8.30 sati - Misa za Hajduk u crkvi Sv. Ante na Poljudu

9.30 sati - Polaganje vijenaca na spomen ploču na sjevernoj tribini poljudskog stadiona za sve navijače i članove Hajduka poginule u Domovinskom ratu

10.15 sati - Polaganje vijenaca na Hajdukovu grobnicu u znak sjećanja na sve nogometaše, trenere i dužnosnike koji počivaju na splitskom groblju Lovrinac

12.00 sati - Svečana sjednica HNK Hajduk u Hrvatskom narodnom kazalištu Split

Linker
24. travanj 2024 08:41