Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
NI KIŠA IH NIJE SPRIJEČILA

FOTO: EUROPSKI PRVACI STIGLI U HRVATSKU Čak 1200 navijača dočekalo ovacijama kraljeve Modrića i Kovačića!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. lipanj 2017. 01:53

Ni jaka kiša nije spriječila oko 1200 navijača Hrvatske da dođu na igralište Poleta na otvoreni trening Vatrenih te toplo i srdačno pozdrave europske prvake Luku Modrića i Matea Kovačića. Realov dvojac dočekan je ovacijama, a “luckasti” spiker proglasio je Mandžukićev pogodak u Cardiffu najboljim golom u povijesti nogometa za što je i Juventusova špica dobila glasnu čestitku gledatelja.

Kišobrani su opkolili teren sa svih strana, ali publika nije odustajala, trening je trajao sat i pol, dočekali su kraj te ponovno dobili autograme i lopte od reprezentativaca. Specijalna gužva napravljena je oko autobusa gdje su svi htjeli fotku s Modrićem, Perišićem i kolegama.


Loše vijesti

Hrvatska je završila svetomartinske pripreme ozbiljnim treningom iz kojeg je izostao Danijel Subašić zbog problema s Ahilovom tetivom. Ostao je u svlačionici, u stožeru očekuju da će braniti na Islandu, ali u to jučer nisu bili sto posto sigurni. Kako se radi o starim problemima treba vjerovati da će Subašić i ovaj put stisnuti zube.
Pola sata prije kraja treninga s terena je izašao Mario Mandžukić. Došao je do klupe i rekao pomoćnom treneru Josip Šimuniću:

- Boli me.

Odmah se zaputio u svlačionicu, a izbornik se raspitivao - što ga boli? Kasnije smo doznali riječ je o udarcu koji je dobio u subotnjem finalu u nogu. Procjena je da će sigurno igrati u Reykjaviku, a i znano je da Mandžukić ne odustaje ako noga baš nije slomljena.

U igri na dva gola izbornik je predstavio prvu jedanaestoricu: L. Kalinić - Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić - Modrić, Badelj, Kovačić - Perišić, N. Kalinić, Mandžukić. Kasnije se Brozović zamijenio u momčadi s Kovačićem. Publika je vidjela samo jedan gol kojeg je zabio Nikola Kalinić i to nakon dodavanja Perišića i lažnjaka. S čuđenjem i uzdahom popraćen je promašaj Perišića kad je išao sam na vratara i pogodio lijevu vratnicu.

Čačić je bio vrlo aktivan, a posebno je upadljivo kako je kroz cijeli trening, dok se igralo u dvije ekipe, davao upute Ivanu Perišiću koje su na trenutke djelovale kao lekcije na otvorenoj sceni, poput “nikoga ne čuvaš”, “uđi u prostor”, na što je Perišić u nekoliko navrata, ne baš smirenim glasom, odgovorio tvrdeći da radi upravo ono što treba. To nas je podsjetilo na utakmicu u Skadru kad se Perišić suprotstavio tijekom prvog poluvremena Čačićevim zahtjevima, ali je nakon utakmice novinarima priznao: “Izbornik je bio u pravu.” Jednako pomirljivo, barem je dojam sa strane, završio je trening u Sv. Martinu na Muri, premda je u jednom času ozbiljno zaiskrilo između njih dvojice. Uostalom, izbornik zna i mora znati što želi od igrača. Čačić se postavio i djelovao autoritativno.

Linker
02. svibanj 2024 23:06