KLOPP: NIJE BIO PENAL

FOTO: KAKO OVO SUDAC NIJE VIDIO, BARCELONI NA STARTU LIGE PRVAKA PROGLEDALI KROZ PRSTE? Ter Stegen izašao skoro metar ispred linije, a sudac odbio VAR

Marc Andre Ter Stegen je zakoračio pri izvođenju penala. Sudac nije dozvolio upotrebu VAR-a...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. rujan 2019. 10:50

"Prvo ime susreta, nedvojbeno", komplimentima je obasipao trener Barcelone svoju prvu zvijezdu nakon što su doslovno "iščupali" bod u Dortmundu.

Nijemac Marc Andre Ter Stegen sjajnim je obranama "izvukao" Barcelonu, jer da nije imao svoju večer, moglo je biti i nekoliko komada u mreži.

No čini se da je u jednoj stvari ipak pogriješio, odnosno da je VAR - zakazao. Naime, na društvenim mrežama povela se debata jeli Borussia oštećena u ovoj utakmici, odnosno - koliko je Ter Stegenova pozicija pri izvođenju penala bila regularna.

Screenshot/Twitter / Screenshot/Twitter

Prema novim pravilima Uefe i Fife, golman prilikom izvođenja penala mora stajati na gol liniji i ne smije izlaziti prema izvođaču jedanaesterca. Ter Stegen je to u ovome slučaju napravio i obranio jedanaesterac.

Jasno se vidi da je izašao skoro jedan metar prema Reusu, no glavni sudac to očito nije vidio. Tražili su domaćini upotrebu VAR-a, ali Rumunj Hategan je to odbio.

Analiza fotografija daje za pravo domaćinima, jer se može vidjeti da je Nijemac dosta duboko izašao prema naprijed prije penala i tako dobrano skratio kut Marcu Reusu.

VAR je trebao biti jamac da ovakve stvari nećemo gledati, no čini se problemi samo gomilaju...

Klopp: 'Ma kakav penal! Igrač Napolija je skočio prije kontakta!'

I Jürgen Klopp iznerviran je zaspao sinoć zbog - VAR-a. Naime, Napoli je poveo golom Mertensa iz sumnjivog penala kojeg je izborio Callejon, no Brych je odbio provjeravati VAR što je jako naljutilo njihova trenera.

"Što se tiče jedanaesterca, mislim da nije postojao! Za mene je to bila čista situacija. Donijeli smo neke krive odluke i moramo prihvatiti rezultat", rekao je Nijemac i dodao:

"Igrač Napolija je skočio prije kontakta, vidi se! Ma kakav penal!"

Linker
01. svibanj 2024 02:01