REUTERS
KAKVO PRIZNANJE ZA MAESTRA

HRVATSKA PRIČA SVE VIŠE SLIČI NA SAN: LUKA MODRIĆ JEDAN OD GLAVNIH KANDIDATA ZA ZLATNU LOPTU! 'Njegovim izborom bi se izbrisale povijesne nepravde!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2018. 01:01

Nema više Lea Messija, a nema ni Cristiana Ronalda. Zvjezdani dvojac eliminiran je sa Svjetskog prvenstva, a njihovim ispadanjem u prvi plan kandidata za osvajanje 'Zlatne lopte' polako, ali sigurno, uguralo se još nekoliko imena.

Spomenuti dvojac u posljednjih 10 godina dominira na dodjelama ove prestižne nagrade, s time da je svakom od njih pripalo po pet titula.

Talijanska Gazzetta Dello Sport posvetila je tekst imenima koja bi Argentinca i Portugalca već na idućoj ceremoniji mogla skinuti s trona. Nama je pak taj tekst posebno zanimljiv zbog činjenice da se među tri nova favorita spominje i Luka Modrić. Kapetanu hrvatske reprezentacije društvo u toj skupini prave francusko čudo od djeteta Kylian Mbappé i Brazilac Neymar.

"Pođe li Hrvatskoj sve za rukom, Modrić je glavni kandidat. Time bi zapravo bile izbrisane i povijesne nepravde koje su pratile druge genijalne veznjake, poput, recimo, Pirla i Inieste", stoji u tekstu talijanskog medija koji nije u nastavku propustio izdvojiti jedan detalj iz jučerašnje utakmice s Danskom, a radi se o potezu koji ih je posebno oduševio:

"Samo ono dodavanje Rebiću u produžecima je vrijedno brojnih glasova, ali je to djelomično narušeno nerealiziranim jedanaestercem", dodaju Talijani.

Inače, tekst spominje još nekoliko pritajenih favorita. Eliminacija je iz tih kalkulacija izbacila Sergija Ramosa i Isca, dok bi ozljeda isto mogla učiniti Cavaniju. Samim time, još se jedino spominju imena Harryja Kanea, Jamesa Rodrígueza, Luisa Suáreza te belgijskih snaga - Romelua Lukakua i Edena Hazarda.

Linker
04. svibanj 2024 05:23