Foto: Vlado Kos / Cropix
NADMUDRIVANJE UOČI OKRŠAJA

'HRVATSKI KLOPP' SE POKLONIO NEPOGREŠIVOM DINAMU UOČI VELIKOG DERBIJA ZA VRH 'Dinamo je apsolutni favorit, ali mi želimo pobjedu'

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 04. studeni 2018. 11:51

'Hvala Bogu da sam ja Klopp', nasmijao je sebe i okupljene predstavnike medija trener Osijeka Zoran Zekić na presici uoči derbija HNL-a protiv Dinama. Bio je to Zekićev osvrt na usporedbu kolege Krušelja koji je u petak dvoboj Osijeka i Dinama najavio kao dvoboj hrvatskih verzija Kloppa (Zekić) i Simeonea (Bjelica).

Nas je, pak, zanimalo kako Zekić doživljava ovaj dvoboj iz te trenerske perspektive, posebno imajući u vidu činjenicu da su i on i Bjelica rođeni Osječani i bivši igrači Osijeka.

Taktika je najvažnija

- To su taktičke stvari, pri čemu treba imati na umu da svaka utakmica nosi nešto svoje. Taj je dvoboj zanimljiv jer Nenada dugo nije bilo u Osijeku, a što se tiče utakmice, siguran sam da on vidi koji problem imamo s lijevim bokom i jasno je da će s te strane probati pojačati napade, udvostručiti igrače, a mi ćemo to morati riješiti na neki način - nije želio Zekić ulaziti u dublje analize trenerskog nadmudrivanja s “Bjelkom”, svjestan da na kraju sve ipak ovisi o tome kako će igrači odgovoriti na postavljene zahtjeve.

U svakom slučaju, u Gradskom vrtu se očekuje velika predstava jer igraju trenutačno dvije najbolje hrvatske momčadi, iako Osijek ima golemih problema u rosteru. Sigurno će izostati ozlijeđeni Mudražija, Lopa i Šorša, bolesni Henty te kartonirani Janža i Pilj, a upitni su, rekao je Zekić, Bočkaj i Boban. Ipak, vjeruje se da će njih dvojica biti spremni, pri čemu trener ne vidi Bočkaja kao rješenje za lijevi bok.

- Ako bude spreman, sigurno neće to igrati. Ta pozicija nam je najveći problem, iako znam da bi u ovom trenutku to najbolje odigrao naš kapetan Škorić, ali mislim da bi bilo glupo od mene micati ga iz centrale gdje je najbolji - rekao je Zekić uoči susreta kojim se Osječani nakon dulje od mjesec dana vraćaju pred svoje navijače s odličnim plijenom i deset bodova iz četiri gostovanja te prolaskom u sljedeću rundu kupa.

- Ovo je napokon susret u kojem se mogu posvetiti isključivo taktici jer je motiv neupitan. Znam da je Dinamo jedina momčad koju još nismo kod kuće pobijedili otkako sam ja ovdje i bilo bi lijepo to ostvariti, ali jasno je da je Dinamo apsolutni favorit. Imaju nemoguće širok kadar što se tiče HNL-a, ali naravno da se nećemo predati, pri čemu igrači i ja jedino opterećenje imamo za što pozitivnijim rezultatom - rekao je Zekić čija je momčad jedinu lošu utakmicu ove sezone odigrala upravo protiv Dinama na Maksimiru.

Bili smo mlaki

- Tamo smo bili mlaki, mlitavi... Otad nam se to nije ponovilo i nema razloga da se ponovi ni u nedjelju. Naravno da protiv Dinama nije ista priprema za utakmicu kao, primjerice, protiv Rudeša, ali nije nam osnovni cilj samo se braniti. Konačno, igramo doma, a, iskreno, i ne znamo se samo braniti. Želja mi je da skratimo prostor, znamo da ni oni neće divljati jer igraju zrelo i pragmatično, znaju stati na loptu, jaki su u tranziciji po oduzetoj lopti, imaju dosta brzih igrača, ali naravno da ćemo probati biti što opasniji kad god nam se ukaže prilika. Volio bih i da se nametnemo posjedom ne zato što me to posebno oduševljava, nego da sami sebi damo mirnoću i da se u nekim trenucima možemo odmoriti - poručio je Zekić.

Utakmicu Osijeka i Dinama gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

VJEROJATNI SASTAV OSIJEKA:

Osijek (4-3-3): Malenica - Grgić, Škorić, Guti, Lončar - Bočkaj, Pušić, Kamenar - Hajradinović, Marić, Boban.

Linker
04. svibanj 2024 00:30