CROPIX
USUSRET DERBIJU

VIDEO: 'PERO BOMBARDERO' S VELIKIM NESTRPLJENJEM OČEKUJE OKRŠAJ PROTIV MODRIH 'Možda bi u Dinamu sada htjeli da sam tamo, ali mene to ne zanima...'

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 03. studeni 2018. 16:31

Petar Bočkaj ovoga ljeta i jeseni vjerojatno igra najbolji nogomet u karijeri. Mladić koji je u Gradski vrt stigao prije godinu i pol u tom je razdoblju prošao puno turbulencija, od slavljene i hvaljene mlade zvijezde do troublemakera koji je treneru Zoranu Zekiću remetio disciplinu i harmoniju u momčadi nekim mladenačkim nepromišljenostima. No, to je Pero Bočkaj.

Vic u igri, vic u životu... Srećom, po njega, ali i po Osijek, dojam dosadašnjeg dijela sezone pokazuje da je 22-godišnji Zagorac iz Stare Vesi nedaleko od Krapine postao profesionalniji. Dojava o “iščašenom” ponašanju nema, a ono što pokazuje na terenu zaslužuje respekt. Zekić, koji ga je kao klinca koristio u seniorskom pogonu trećeligaša Maksimira, odlučio je ove sezone Peri dodijeliti ulogu u sredini terena. Od krilnog napadača i stražnjeg bočnog, Bočkaj se isprofilirao u “spielmachera”.

- To je moj povratak u djetinjstvo jer sam kao pionir igrao veznog u Krapini i kao takav sam 2011. otišao u Dinamo. Poslije su me treneri počeli stavljati na bočne pozicije gdje sam također dobro igrao. No, trener Zekić mi je i prije govorio da me vidi kao veznjaka, a sada je odlučio to do kraja isforsirati jer smatra da sam za ovu momčad na toj poziciji najpotrebniji i čini se da nije pogriješio. Pokazao sam da mogu to igrati i meni se ovo jako sviđa jer volim biti puno u društvu lopte, imati je u nogama i biti taj koji pokreće igru, dijeli lopte suigračima, a ne onaj koji čeka proigravanje - istaknuo je Bočkaj kojega u derbiju s Dinamom vjerojatno nećemo gledati u centru terena jer je trenutačno jedini koji može zamijeniti Janžu na lijevom boku.

- Dinamo je stvarno odličan, ali mislim da i Osijek nikad nije bio bolji. U odličnoj smo formi, stvaramo puno šansi.

Tko zna, možda presudi i njegov “slobodnjak”. Pero Bombardero se isprofilirao u najboljeg izvođača slobodnih udaraca i rijetko koji njegov projektil “zemlja-zrak” završi izvan okvira gola.

- Bilo bi lijepo zabiti Dinamo kojemu dosad nisam dao nijedan gol. Možda je vrijeme za prvi, ali ništa mi to neće vrijediti ako ne pobijedimo. Očito je da sam talentiran za “slobodnjake”, ali iza toga se krije puno vježbe poslije svakog treninga.

U nedjelju (17.30) igra protiv kluba u koji je došao kao pionir, ali je igrao i za kadete i juniore, dok se u 16. godini nije odlučio za seniorski nogomet u Maksimiru.

- Niti imam posebne emocije, niti mi to stvara neki pritisak. Otišao sam otamo kao 16-godišnjak, a nisam dugo ni bio tamo, niti sam se naigrao. Sada je drugačije i možda bi oni voljeli da sam tamo. Međutim, Osijek je sada moj klub i premda je Dinamo najvoljeniji u Zagorju, kada igram protiv njih nema emocija jer, ponavljam, tamo nisam imao ništa posebno.

Utakmicu Osijeka i Dinama gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 04:15