Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
RIJEČ TRENERA

IGOR BIŠĆAN UOČI TEŠKOG GOSTOVANJA I DERBIJA U GRADSKOM VRTU 'Svjesni smo što nas čeka u Osijeku, ali vjerujemo da i mi imamo što za ponuditi'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 30. studeni 2018. 14:33

Kada bi netko neupućen pogledao izraz lica i ton glasa trenera Rijeke Igora Bišćana uoči utakmice protiv Osijeka vjerojatno bi pomislio da se čovjeku sprema otkaz. Ipak, na treneru Bijelih ni nakon pet pobjeda i jednog remija u šest utakmica na klupi Rijeke ne može se razaznati ni trunka euforije ili nekog pretjeranog zadovoljstva. Jednostavno, čovjek je previše iskusan da bi “poletio“ nakon serije pobjeda, a pogotovo ne uoči tri utakmice koje mogu bitno odrediti riječku sezonu.

- Sasvim sigurno nas čeka teška utakmica protiv kvalitetnog i čvrstog suparnika. Morat ćemo u najmanju ruku biti na razini na kojoj smo bili protiv Dinama ako želimo do pozitivnog rezultata. Osijek je pokazao do sada da igra jako dobar nogomet, da imaju momčad koja je u stanju napraviti probleme svakome. Napravili su jako puno problema Dinamu, svjesni smo što nas čeka u Osijeku, ali vjerujemo da i mi imamo što za ponuditi i da smo u stanju nastaviti pozitivan rezultatski niz - kaže trener Riječana kojem slijed intenzivan raspored.

Danas su Bijeli u Osijeku, u utorak već igraju u Kranjčevićevoj kup kod Lokomotive. Hoće li biti rotacija u Osijeku budući da se u prvenstvu još stigne ispraviti kiks, dok je u kupu eliminacijska utakmica?

- Sasvim sigurno ćemo postaviti najbolje što imamo u pojedinom trenutku. Sada smo koncentrirani isključivo na Osijek jer nam je utakmica previše važna da bismo radili bilo kakve druge planove.

Je li onda cilj uhvatiti drugo mjesto već do zime ili biti tu negdje blizu pa ga napasti na proljeće?

- Cilj se maksimalno pripremiti za svaku utakmicu, tako je odraditi, pa ćemo na kraju zbrajati bodove.

Varazdin, 311018.
Na Gradskom stadionu igra se utakmica 1/8 finala Kupa Varazdin - Rijeka.
Na fotografiji: Igor Biscan, trener Rijeke.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
Igor Bišćan

Što ste vidjeli kao forte Osijeka?

- Momčad su koja je natjecateljski posložena, tvrda, čvrsta, agresivna, s dovoljnim brojem igrača koji individualno mogu napraviti puno problema. Imaju stabilnost u centarforu Mariću koji je sličan Čolaku jer puno radi za momčad, jaki su u prekidima s Bočkajem, tu je Boban... U obrani su stabilni sa Škorićem, čvrsti su u prekidima i nisu slučajno tu gdje jesu, odnosno po kvaliteti koju imaju pripadaju samom vrhu hrvatskog nogometa.

Neki igrači poput Raspopovića, Pavičića ili Čolaka su se vidljivo digli u formi od vašeg dolaska. Jeste li zadovoljni ili ima još onih koji moraju dati nešto više?

- Mislim da ima, svi skupa moramo težiti tome. Nismo toliko dugo zajedno da bismo već sada dosegli neki svoj limit. Svi ovi rezultati nam mogu biti poticajni u tom smjeru, a svi su napravili pomak u odnosu na ono što je bilo kada sam došao. Najvažnije je da nastavimo raditi na ovaj način, da budemo posvećeni poslu i rezultatu, kada je tako sve će biti uredu - zaključio je Bišćan.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. svibanj 2024 09:51