Action Images via Reuters
KAKO ĆE REAGIRATI GUARDIOLA?

JE LI MOGUĆE DA JE OVO IZJAVIO O VLASTITOM KLUBU? IGRAČ MANCHESTER CITYJA JAVNO REKAO ONO ŠTO MISLI POLA NOGOMETNE EUROPE 'Zato nismo velika momčad'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. travanj 2019. 14:55

Nogometaši Tottenhama pobijedili su na svom novom stadionu Manchester City s 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka i zadali nove brige navijačima Cityja koji već godinama sanjaju iskorak u elitnom natjecanju.

Nakon susreta se tražio krivac, pljuštale su i kritike na računa Pepa Guardiole koji je na klupi ostavio Sanea i De Bruynea, ali najviše je pažnje izazvala bolno iskrena reakcija İlkaya Gündoğana, veznjaka Cityja koji je bio toliko pogođen porazom da je izjavio kako - City još uvijek nije velika momčad.

Pobjednički gol Korejca Sona digao je na noge novi stadion Tottenhama u 78. minuti utakmice, imali su Građani dvadesetak minuta za izjednačenje, ali nisu uspjeli. Uz to, Aguero je promašio penal za vodstvo u 13. minuti.

"Nismo bili dovoljno hrabri, radili smo i puno sitnih grešaka i sada stvarno imam osjećaj da smo nervozni u svim velikim europskim utakmicama. Uvijek donosimo krive odluke, stalno pokušavamo napraviti nešto posebno, jer je ulog polufinale Lige prvaka, ali ponekad je manje - više", rekao je njemački reprezentativni veznjak u dresu Cityja pa izjavio nešto što se neće svidjeti navijačima.

Son’s close control on VAR to keep the ball in on his goal - Tottenham [1] - Man City 0 from r/soccer

"Nakon što smo promašili jedanaesterac, bili smo potreseni. Takva negativna iskustva uvijek djeluju a momčad, ali nas je jednostavno previše pogodilo. Da smo to zabili, pregazili bismo Tottenham! I tako smo ispali iz utakmice. Takve stvari se ne događaju velikim momčadima. I zato mi još nismo ta razina", zaključio je 28-godišnji Nijemac turskog porijekla.

Šansa za prolaz u polufinale itekako postoji. Uzvrat je na rasporedu u srijedu, 17. travnja na Etihadu, i gostima ostaje popraviti dojam pred svojim navijačima. Navijači Tottenhama će se, pak, nadati oporavku Harryja Kanea i Dele Allija, dvojca koje je menadžer Mauricio Pochettino zbog ozljeda morao povući iz igre.

Linker
02. svibanj 2024 10:34