getty images
KELAVIN DEMANTIJ ZA SN

JEDNA IZJAVA I PRIJATELJSTVO POTRESLO ŠPANJOLSKU 'Niti sam to rekao niti je to normalno i sportski!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. svibanj 2016. 16:32

Uzbudio je Ivan Kelava Pireneje, na jedan dan, ili nekoliko sati, s naslovnica maknuo Messija i Ronalda i uključio se u priču oko naslova prvaka. Naime, njegova Granada igra u posljednjem kolu ove subote s Barcelonom, otrgne li koji bod, mogla bi pomoći Real Madridu, donijeti mu trofej.

Pa je Kelava dao i jedan intervju na tu temu, što je došlo do Španjolske gdje je AS u naslov uvrstio izjavu ‘Real bi nas mogao premirati ako pobijedimo Barcelonu. Suigrači mi kažu da je to u Španjolskoj normalno’. Dakako, to je izazvalo buru, malu aferu, Španjolci su, blago rečeno, iznenađeni. Dobili smo Kelavu jučer malo iza podneva.

- Gdje sam? U klubu. Čekam press-konferenciju na kojoj moram objasniti neke stvari - rekao je Kelava. Preduhitrio je naše pitanje ‘koliko je platio Real Madrid za stimulaciju’?

Višednevni odmor

- Ma, o tome se i radi, zbog toga su u Granadi i sazvali presicu, AS je prenio jednu moju izjavu koju nikad nisam izrekao. Nikad nisam kazao da će nas Real premirati niti da je to normalno i sportski. Ja to ne znam, kako bih mogao znati, pa nisam suigrače vidio od vikenda, nakon što smo proslavili ostanak u ligi, imali smo slobodno sve do danas (srijeda, nap.a.). Upravo ljudi iz kluba prevode tekstove, s talijanskog, s hrvatskog, gledaju što sam ja to izjavio, jesam li doista nešto tako rekao - pričao nam je Kelava, koji već vrlo dobro govori španjolski pa može shvatiti što tamošnji mediji pišu.

A oni su odmah skočili na ‘sve četiri’ i obavijestili Kelavu da financijska stimulacija protivnikovog protivnika nije dopuštena.

- Poznajete me, znate da nisam tip koji će takvo što provaliti. I, stvarno ne znam ništa o bilo kakvim Realovim premijama!

Dobro je došla priča da dolije još malo ulja na vatru pred vikend odluke, iako, netko od medija je na kraju i duhovito zaključio:

- Kad bi Real premirao Granadu njezine bi šanse protiv Barcelone rapidno skočile. Sa 0,3 na 0,5 posto!

Iako, Kelava ne misli da je to baš tako, poručuje da će Granada poduzeti sve da pomrsi račune Barceloni.

- Svakako! Ali ne zbog Real Madrida, nego zbog nas samih. U svakoj utakmici dajemo maksimum, uostalom i od Reala smo dvaput izgubili minimalno, dobro smo namučili Ronalda i društvo. Tako da nema nikakvih kalkulacija, dat ćemo sve od sebe, pa što bude. Uostalom, s druge strane su Messi, Neymar i Suarez, kao da će baš sve ovisiti o nama?

U prilog tezi da je Granada bliskija Realu ide i podatak da je Kelava veliki prijatelj s Kovačićem, pa i Modrićem, izvadili su mediji i fotografije Kovačića s Kelavinim dresom?

- Nema to veze, Kova i ja smo prijatelji i bit ćemo i dalje, ali na terenu ni njemu nije bilo popusta i ne znam čemu tolika buka oko svega toga.

Iz Madrida bi, pak, mogli zamjeriti dugotrajno slavlje?

- U srijedu smo prvi put trenirali, zavrijedili smo nakon dugačke i stresne sezone nekoliko dana slaviti. Moram priznati, bilo je meni to neobično iskustvo, nikad dosad nisam slavio ostanak u ligi, ha-ha.

Naravno, u subotu će tribine biti prepune?

- Bit će prepuno, navijači će nas doći pozdraviti i navijati za Granadu, njih ne zanimaju ni Real ni Barcelona. Bodrit će nas da napravimo još jedan podvig na kraju, vjerujem da možemo.

Linker
02. svibanj 2024 20:14