REUTERS
CITY SPREMA OSVETU

JOŠ JEDAN BOGATI NOGOMETNI VIKEND! NIKO KOVAČ ŽELI ODRŽATI PREDNOST ISPRED BORUSSIJE Juve nakon ispadanja iz Lige prvaka dočekuje Fiorentinu

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 20. travanj 2019. 10:17

Vikend pred nama nudi lagani predah od uzbuđenja europskih natjecanja, a klubovi najboljih liga polako hvataju zalet kako bi što bolje odradili posljednji sprint u finišu sezone.

Bayern - Werder, subota, 15.30 h

Bod dijeli Bayern Nike Kovača od dortmundske Borussije. Isto odstojanje bi Bavarci mogli održati i ako danas svladaju na domaćem terenu Werder, a onda će s uzbuđenjem pratiti nedjeljni ogled Borussije D. i Freiburga.

- Momčad se osjeća jako sigurno u ovom trenutku. Osjećaju se sigurno u ono što rade i ja sam s time zadovoljan - rekao je Kovač.

Marc Eich/Getty Images
Getty Images

Juventus - Fiorentina, subota, 18.00 h

Nakon ispadanja od Ajaxa, Juventus se vraća u sigurno okruženje domicilnog natjecanja. Allegrijeva momčad protiv Fiorentine ima novu šansu osigurati naslov prvaka, a rane će biti lakše vidati s malo srebrnine u rukama.

- Nogomet nije egzaktna znanost, ali mi moramo misliti o osvajanju naslova. Ronaldo će igrati, a Mandžukić je zbog problema s tetivama vjerojatno izgubljen do kraja sezone - rezonirao je Allegri.

Soccer Football - Champions League Quarter Final Second Leg - Juventus v Ajax Amsterdam - Allianz Stadium, Turin, Italy - April 16, 2019  Juventus' Alex Sandro in action with Ajax's Dusan Tadic   REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS

Inter - Roma, subota, 20.30 h

Derbi 33. kola Serie A između Rome i Intera gledano kroz kontekst borbe za naslov je beznačajan, no u igri je plasman za mjesto koje vodi u Europu, gledano iz kuta navijača rimskog kluba. Jer, Inter je na trećoj poziciji sa 60 bodova, drugi Napoli ima 67, a četvrti Milan 55, dok je Roma peta s 54, a Atalanta joj puše za vratom s bodom manje. Perišić bi u redovima Intera trebao biti u početnoj postavi, a Talijani pišu da će Brozović preskočiti ogled s Romom i vratiti se u idućem kolu protiv Juvea.

Soccer Football - Serie A - Genoa v Inter Milan - Stadio Comunale Luigi Ferraris, Genoa, Italy - April 3, 2019  Inter Milan's Ivan Perisic celebrates scoring their third goal with team mates   REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca / REUTERS
Ivan Perišić

Real M. - Athletic Bilbao, nedjelja, 16.15 h

- Nedavno sam bio u Barceloni i jedna osoba bliska Realu mi je rekla da će klub na ljeto potrošiti pola milijuna eura - izjavio je Fabio Capello.

Nebitno je je li se netko našalio s talijanskim trenerom ili je riječ o istini, ali cifra od koje boli glava nije daleko od one s kojom će Zidane baratati u prijelaznom roku. Prije toga Modrić i društvo mogu pokušati uloviti Atlético (četiri boda više) na drugom mjestu. J

Linker
06. svibanj 2024 14:03