Joosep Martinson/Getty Images
LOŠA VIJEST IZ BELGIJE

JOŠ JEDAN HRVAT DOBIJA MASKU, USPOREĐUJU GA S ROBERTOM LEWANDOWSKIM Duji Čopu slomljen nos, dvije ključne utakmice igrat će s maskom na licu!?

LOŠA VIJEST IZ BELGIJE Hrvatski reprezentativac u Standardu ozlijeđen u utakmici s Mechelenom
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. ožujak 2018. 16:17

Veliki je peh imao Duje Čop prošlog vikenda. Naime, samo koju minutu prije kraja prvog poluvremena, u sudaru s Germaneom Merom, igračem Mechelena, napadač Standarda i hrvatski reprezentativac zaradio je jak udarac u nos i na odmoru je izišao iz igre. Pregledi su pokazali da je Mera u tom srazu Čopu slomio nos.

U takvim situacijama idealno je rješenje operativni zahvat, koji nije kompliciran, ali iziskuje ipak i kraću stanku od nogometa, međutim, Čop na operaciju nije otišao, kažu to i belgijski mediji. Pišu da bi Standardov napadač mogao u idućoj utakmici na teren istrčati s maskom na licu.

Stisnut će zube

Naime, pred Standardom su dvije ključne utakmice ove sezone. Klub iz Liegea u nedjelju igra utakmicu zadnjeg kola regularnog dijela prvenstva na gostovanju kod Oostendea, a susret je bitan jer u njemu Standard vadi vizu za doigravanje za naslov prvaka i mjesta u Europi. Standard trenutno drži to šesto mjesto s 42 bodom, koliko ima i Antwerp na sedmom mjestu, dok osmi St. Truiden zaostaje dva boda. A već šest dana kasnije, Standard u Bruxellesu igra i finale Kupa protiv Genka.

Stoga i ne čudi da će Čop stisnuti zube i biti na raspolaganju svojoj momčadi. U zadnje se vrijeme ustalio u momčadi, hvale ga u Belgiji i ističu njegov povratak nakon duge stanke zbog ozljede kao jedan od važnih razloga Standardova napretka u drugom dijelu sezone. Ne moramo naglašavati da je Čop i na ovom širem reprezentativnom popisu, da bi ga moguća pauza zbog ozljede možda i odvojila od mogućnosti odlaska na utakmice u SAD, definitivno, ozljeda nosa nije mogla doći u presudnijem trenutku i za klub i za igrača. Zbog svega, Čop je odlučio stisnuti zube i, kako sad stvari stoje, ne promijeni li se nešto do nedjelje, bit će u kadru za utakmicu.

Belgijski su ga mediji usporedili s Robertom Lewandowskim, koji je također jednom prilikom igrao s maskom na licu. Iako je ta maska načelno dobro rješenje i štiti od daljnje ozljede, mnogima nije ‘legla’, štoviše, dodatno im je smetala. Slabiji je pregled igre, zna žuljati, na neki način ograničava igračima slobodu pa je mnogo i onih koji su je nosili vrlo kratko, ili su pak riskirali pa igrali i sa slomljenim nosom, bez maske. U kakvom će izdanju istrčati Čop i hoće li istrčati u ove dvije ključne utakmice. Trener Sa Pinto ističe ga kao igrača kojemu vjeruje, stoga ga možemo očekivati u konkurenciji za utakmicu u Oostendeu, pogotovo u finalu Kupa.

Linker
17. svibanj 2024 23:40