Joosep Martinson/Getty Images
O NJEMU SE PRIČA

VRATIO SE NAKON OZLJEDE I POSTAO JUNAK Nakon sjajnog gola za pobjedu vjeruje i u SP: 'Konkurencija u reprezentaciji je strašna, ali vidim se u Rusiji'

DUJE ČOP Hrvatski napadač u nedjelju je bio junak važne pobjede Standarda te tako potvrdio da je ozljeda iza njega
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. veljača 2018. 15:58

Uhvatili smo ga u - Amsterdamu. Pa, možemo reći da se počastio izletom nakon što je večer prije bio junak Liegea. Dakle, zabio je u 89. minuti pobjednički gol za Standard, za 4:3 protiv Mouscronea. Gosti su vodili 2:3, imali igrača više, međutim, Čop i suigrači uspjeli su okrenuti. Kad je zabio, svukao je dres, potrčao prema tribini, slavio s navijačima. Puno emocija u jednom golu.

- Kako ne, bio je to jako važan pogodak, bitna pobjeda. Sad smo došli na bod od plasmana u play-off, da nismo uzeli tri boda, bili bismo u teškoj poziciji. Još kad vidiš da smo gubili, imali igrača manje, možete misliti kakva je erupcija bila to kad je lopta ušla u gol - priča Čop, koji i asistirao za drugi Standardov pogodak. Kod ovog udarca gostujući vratar imao je loptu na ruci, dirao je, ali nije uspio zaustaviti Standardov potpuni preokret.

- Je, skoro je zaustavio, ali tako nekad bude i skoro je zabio. Ne piše se kad je skoro, piše se kad uđe, haha.

Dva velika cilja

Prije mjesec dana u razgovoru za SN najavio je Čop svoj potpuni povratak nakon ozljede, bio je uvjeren da će se vrlo brzo vratiti golovima, ustaliti u momčadi. Eto, ispada da sve i ide tim smjerom, u zadnje tri utakmice, zabio je dva pogotka.

- Stvarno je sve odlično, zadovoljan sam kako se sve odvija ovog proljeća. Sad sam, doduše, ušao s klupe, međutim, bilo je to u dogovoru s trenerom, igrali smo dosta u zadnje vrijeme, u prvenstvu i Kupu i sad je trener rekao da će neke od nas odmarati. Ipak, ušao sam s klupe i ispalo je najbolje moguće. Igramo pred punim stadionom, navijači su nam velika podrška, doista ovdje uživam.

Standard je loše ušao u sezonu, međutim, ove kalendarske godine sve izgleda ljepše. U polufinalu je klub iz Liegea izbacio favorizirani Brugge, a sad je i nadomak play-offa, dakle, još uvijek to može biti uspješna sezona.

- Naravno, to su sad naša dva velika cilja. Osvojiti Kup i dohvatiti to doigravanje. A čeka nas u prvenstvu težak raspored, prvo gostujemo kod drugoplasiranog Charleroija, pa dočekujemo Brugge. Motivirani smo, željni bodova, vjerujem da može opet zaskočiti i Brugge. Ako smo mogli u Kupu...

Očekuje li nakon ovog gola i asistencije i Čop svoju konačnu eksploziju na proljeće?

- Ma očekujem samo da budemo što bolji, da ostvarimo te ciljeve koji su pred nama, da budem zdrav i da na ljeto odem na Svjetsko prvenstvo.

Optimist sam

Puno je igrača koji se nadaju, konkurencija je velika, više je igrača nego što je mjesta u zrakoplovu za SP.

- Istina, Hrvatska je jaka reprezentacija, strašna je konkurencija na svim pozicijama. Ali, je se vidim u Rusiji. Dvije godine sam, izuzev ove zadnje akcije, stalno u reprezentaciji, imam razloga vjerovati u sebe. Naravno, sve je na nama, na svakome od nas da se izbori za sebe, svojim igrama u klubovima, na kraju, izbornik odlučuje. Ali, da se vidim u Rusiji, to ne krijem, to su moje ambicije.

Bit će to, znači, vrlo zanimljivo proljeće, svaka minuta je bitna, o golovima i asistencijama da ne govorimo.

Lovre nije iznenađenje

- Optimističan sam, vjerujem u sebe, u momčad. Osjećam se odlično, ozljeda je iza mene, priviknuo sam se na belgijsku ligu, očekujem kvalitetan nastavak sezone.

Lovre Kalinić već je uzeo trofej najboljeg vratara lige?

- A, to je već stara vijest, rekao sam već prije da je Lovre najbolji vratar Belgije, nikakvo čudo, haha. Što ću reći, drago mi je zbog njega, prijatelji smo veliki, meni to nije iznenađenje.

Prati HNL, naravno, ali o derbiju Dinama i Hajduka nikad ne priča. Ipak, igrao je za oba kluba...

- Volio bih gledati, ne znam hoću li moći, jer i mi igramo u nedjelju.

Nastavio je u uživati u Amsterdamu.

- Dobili smo slobodan dan, a blizu mi je, dva sata od Liegea pa sam iskoristio priliku!

Liga je izjednačena, nije čudo da Lekin Brugge posustaje

Čini se da Lekina momčad ipak malo posustaje, u zadnjih pet utakmica Brugge ima samo jednu pobjedu i to Pirovu baš protiv Standarda u uzvratu polufinala Kupa.

- Ha, ne možete čitavu sezonu igrati u istoj formi, na istoj razini, mora doći do malog pada, sve je to normalno. Ovo je dobra i ujednačena liga, svatko svakoga može dobiti, bit će tu još uzbuđenja. U play-offu se bodovi prepolavljaju, nije još ništa gotovo.

Linker
07. svibanj 2024 08:10