Profimedia, Sputnik
ZNA ZNANJE

KAKO JE PRVI VRATAR VATRENIH DOŽIVIO DOLAZAK ZLATKA DALIĆA 'Vidi se da čovjek zna nogomet i svoj posao. Da je igrao nogomet. Treba ga pustiti da radi'

DANIJEL SUBAŠIĆ Vratar Monaca i hrvatske reprezentacije nakon plasmana Vatrenih u doigravanje za SP u Rusiji
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. listopad 2017. 10:34

Danijel Subašić igrao je već petak navečer utakmicu s Monacom u Lyonu. Prije toga dao je intervju za SN. Jasno da smo se vratili na Ukrajinu jer to je za hrvatski nogomet bila ključna utakmica. Ne krije da su igrači bili pod stresom.

- Ma naravno da jesmo. Nama je svima stalo do reprezentacije i želimo ići u Rusiju. Zato i jest toliki stres i pritisak. Osjećala se nervoza.

Odigrali ste bolje nego u prethodnim utakmicama.

- Pa, stajali smo dobro u bloku, što je šef tražio od nas. Da čekamo šansu, jer znali smo da će oni jurnuti prvih 15-20 minuta. Nije bilo lako prvo poluvrijeme, ali drugo smo stvarno uzeli konce u svoje ruke i na kraju pobijedili.

Svi kažu, šok-terapija je uspjela. Što je Zlatko Dalić donio, je li vam bila nužna šok-terapija da se dignete?

- Sad je sve dobro, sve je super kad dobiješ. Ostvarili smo svoj minimum da idemo u baraž. Ništa još nije gotovo. Znate da nismo imali vremena trenirati ni raditi, to je bila improvizacija. OK priče i to sve, ali trebamo sad vježbati i znati kako se branimo i kako radimo ostalo. Imamo stvarno dobru ekipu, no moramo se naučiti braniti, taktički više raditi. Jer ovo je bilo taktičko dobro postavljanje momčadi koja je to odradila vrhunski.

Kolika je krivnja Ante Čačića što je Hrvatska došla u takvu situaciju, mnogi kažu da je kompletna igra dosad bila poprilična improvizacija.

- To neka drugi ocjenjuju. Nije to na meni. Svi smo u istome košu kad ide i kad ne ide, svi smo krivi ili zaslužni. To je tako u nogometu. Tko će raditi te daljnje analize neka radi. Samo kažem da u baražu moramo staviti naglasak na to da se znamo organizirano braniti. Jer kad imaš “blackout”, kao što ga imaju sve momčadi, tada je bitno da si spreman igrati organizirano defenzivu, a ne samo juriti prema naprijed bez obveza. Posjedujemo ekipu koja je stvarno super, jedino ću reći da nam puno nedostaje Marko Pjaca, pravo krilo. Time što njega nema puno gubimo.

REUTERS/Valentyn Ogirenko
Valentyn Ogirenko / REUTERS
Zlatko Dalić - izbornik Vatrenih

Kako ste doživjeli Dalića kao izbornika?

- Vidi se da čovjek zna nogomet, i svoj posao. Da je igrao nogomet. Treba ga pustiti da radi, pa ćemo vidjeti što će biti. Tako sam pričao i ranije za svakog drugog izbornika.

Najava je da bi dodatne kvalifikacije mogle biti u Maksimiru. Ne znamo gdje ćete trenirati, kako je to studeni morat ćete se pripremiti na svašta. Što se tiče samog stadiona, puno ste utakmica na njemu dobili…

- Nije bitno gdje igramo, svugdje smo super dočekani. To što ima netrpeljivosti prema nekim drugim ljudima u HNS-u nije naš problem. Mi ne igramo ni za koga, nego za nas, naš prestiž, naš ponos, obitelj i domovinu. Ostalo, kako HNS radi, nas igrače ne zanima. No, jasno je da treba povesti brigu o igračima.

Četiri su moguća protivnika u play-offu. Želite nekoga?

- Ne razmišljam puno o tome. Ne zamaram se. Daleko smo bitniji mi. Naravno da će biti teško jer svatko će ići sto na sat, ali imamo kvalitetu, možemo to proći i otići u Rusiju. Ipak oprez, nikoga nije lako dobiti. Ako dođemo na okupljanje bez ozljeda, bit će puno lakše. Mi smo samima sebi nekad problem.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
24. travanj 2024 21:11