SAM ODLUČUJE

Katarci žele Ćorića: PSG će na ljeto pokušati dovesti mladog igrača Dinama

Razvojni put Ante Ćorića zasad je besprijekoran. I vezan je isključivo uz Dinamo. Barem još sezonu, dvije koliko mu treba da stasa i pojavi se u izlogu reprezentacije
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 19. ožujak 2015. 21:07

Na vratima će Iker Casillas zamijeniti Sirigua. Alves i Abate su potencijalna rješenja za desnog beka, a defenzivu bi trebao pojačati Darmian iz Milana. Sve to će s klupe, kao nasljednik Laurenta Blanca, voditi Rudi Garcia, aktualni strateg Rome, a kvotu velikih talentata ispunit će Ante Ćorić.

Obrise PSG-a u sljedećoj sezoni donijeli su francuski mediji. Kažu da Nasser Al-Khelaifi, šef Parižana, inače pun ko’ brod, ne pita za cijenu. Kako se bliži kraj sezone, takvih nagađanja i konstrukcija bit će sve više.

No, pravo je pitanje koliko one imaju realnu podlogu. Hoće li Blanc postati bivši ako osvoji prvenstvo i napravi korak dalje u Ligi prvaka? Nekako sumnjamo... A sumnjamo i da će se ambiciozan plan ostvariti kada je u pitanju Ćorić. Dinamov vunderkind ne krije kako mu svakodnevna seljakanja od kluba do kluba sve više idu na živce.

U Dinamu su, s druge strane, postali ravnodušni. Svjesni da su im ruke vezane i da odluka leži upravo na Anti, u Maksimiru čekaju 14. travnja kada će najveći talent “modrih” postati punoljetan. Istoga dana trebao bi zaživjeti i aneks koji će Ćorića trajno vezati uz jedini klub u kojemu želi igrati.

- Ante je samostalan i on odlučuje kako će biti - bio je sasvim jasan otac Miljenko Ćorić prije desetak dana kada smo provjeravali kakva je situacija. Iako Ćorić senior to ne pokazuje, vjerojatno i njemu taj cirkus polako ide na živce.

Uostalom, kada su odlazili iz Salzburga, na stolu su imali sjajnu ponudu Rome. Da su htjeli novac, otišli bi put Vječnog grada. Mogao je Ante ostati u Bayernu gdje je svojedobno oduševio trenere nogometne škole - na jednom od testiranja u Münchenu ocjenjivali su se motorički, brzinski i taktički elementi, a Ante je skupio maksimalnih 100 bodova. To nije uspjelo nikome prije njega.

No, zov Zagreba tog lipnja 2013. bio je jači od svega i Ante se odlučio za Dinamo. Dvije godine kasnije ništa se nije promijenilo. Osim što je Ćorić sve više u fokusu seniorskog nogometa. A to je nešto što mu Roma nije mogla garantirati. Ni Bayern, Everton i Arsenal.

Razvojni put Ante Ćorića zasad je besprijekoran. I vezan je isključivo uz Dinamo. Barem još sezonu, dvije koliko mu treba da stasa i pojavi se u izlogu reprezentacije što je odskočna daska prema milijunskom transferu. I zato priče o njegovu odlasku iz Dinama padaju u vodu čim se pojave na medijskom obzoru. Ante Ćorić će sigurno u Pariz kao reprezentativac Hrvatske na Euru sljedeće godine. Sigurno ne prije. Eventualno poslije...

Linker
18. svibanj 2024 15:12