DAMJAN TADIC Cropix
ABA LIGA

FOTO: Cibona nadigrala Krku i kupila mir uoči pauze u možda i najvažnijoj utakmici sezone

Domagoj Vuković odigrao je najbolju utakmicu u dosadašnoj fazi natjecanja u ABA ligi
Piše: Val KraljevićObjavljeno: 10. veljača 2024. 23:08

CIBONA - KRKA 91:63 (20:20, 27:13, 22:19, 22:11)

ZAGREB KC Dražen Petrović. Gledatelja 400. Suci: Javor, Radojković i Terlević

CIBONA: Vuković 23p, 8s, Radovčić 8p, 4s, 8a, Perasović, Majcunić 5p, 4a, Aranitović 20p, 8s, 4a, Ferderber, Bundović 4p, 6s, Mustapić 7p, 4a, Buljan 13, Proleta 8.

KRKA: Planinić 4, Stergar 2, Bobnar, Bačvić, Cerkvenik 7p, 5s, Cousins 4, Jurković, Špan 14p, 4a, Škedelj 7, Radovanović 12p, 5s, Macura 13p, 5s.


Cibona je u 20. kolu ABA lige pobijedila Krku, u možda i najbitnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone. Cibonu su do pobjede, kojom su kupili mir, predvodili Domagoj Vuković s 23 poena i već standardno Aleksandar Aranitović s 20.

U utakmicu koju su morali pobijediti košarkaši Cibone ušli su pospano i bezidejno. U obrani se kasnilo, a u napadu je jedini na visini zadatka bio Domagoj Vuković, koji je doslovno sam vukao kroz prvu četvrtinu. Kasnije mu se pridružio i Jakov Mustapić, koji je prvo donio živost u obrani, a kada je preuzeo organizaciju napada Cibona je proigrala.

Trica Aleksandra Aranitovića za 27:27 dala je naslutiti i njegovo buđenje. Upravo tako je i bilo jer je Cibona nakon toga napravila seriju 27:6. Trica Majcunića, polaganje Buljana pa Aranitovića te zakucavanje Prolete sa zvukom sirene za kraj prvog poluvremena, donijeli su Ciboni mir i jako lijepu rezultatsku zalihu (47:33).

Jan Špan je tricom odmah na početku drugog poluvremena dao naslutiti Ciboni da je utakmica daleko od riješene. Njemu su se priključili Radovanović, Macura i Cousins, pa je Dino Repeša morao reagirati minutom odmora jer je Krka došla na samo šest poena zaostatka (48:42). Cibona je napokon prekinula seriju Krke i počela zabijati u drugom poluvremenu preko Aranitovića. Nakon nesportske pogreške Radovanovića nad Bundovićem, koji je realizirao oba bacanja, Proleta je zabio tricu, a Cibona je vratila dvoznamenkastu prednost i ponovno preuzela kontrolu nad utakmicom koju do kraja više nije ispuštala.

Pokušala je Krka ponovno zaprijetiti, no jednostavno su imali premalo raspoloženih igrača za razliku od Cibone pa je tako sjajnu dirigentsku dionicu odradio i kapetan Krešimir Radovčić. Njegov je promašaj kasnije "popravio" Vuković i prvi puta odveo Cibonu na više od 20 razlike (84:63) i tako potvrdio pobjedu i svoju najbolju predstavu u ABA ligi ove sezone.

Ovo je sedma pobjeda za Cibonu, kojom je na ljestvici preskočila FMP te se sada nalazi na jedanaestom mjestu. Krka je ostala predzadnja s četiri pobjede i vodit će veliku bitku za opstanak s Mornarom. U ABA ligi sad slijedi pauza jer se idući tjedan igraju nacionalni kupovi iza kojih slijedi reprezentativna stanka.

image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 02:37