DAMIR KRAJAC Cropix
SUDAR POD TORNJEM

Dino Repeša sasvim jasan: ‘Znamo o kakvom se protivniku radi, ali ako je pala Cibona, zašto ne bi MZT?‘

Cedevita Junior u 2. kolu danas (18.00) pod Tornjem dočekuje momčad iz Skoplja
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 10. listopad 2024. 11:21

Kakva je regionalna sudbina Cedevite Junior u ovoj sezoni mogla bi i te kako otkriti utakmica protiv MZT-a, momčadi koja godinama balansira između elitne ABA lige i drugog razreda regionalne košarke, što jasno govori kako je najbolja momčad Sjeverne Makedonije i ove sezone jedan od glavnih favorita za osvajanje ABA 2 lige i plasman u ABA ligu.

ABA 2 liga se igra od ove sezone po skupinama u uvodnom dijelu, to znači da se za plasman u drugu rundu mora biti među dva najbolja. Kako je samo četiri momčadi u skupini i kako se igra samo šest utakmica, dok je Cedevita Junior domaćim porazom od Heliosa otvorila ovo natjecanje, jasno je da je ispred momčadi s Velesajma sada imperativ pobjede. U isto vrijeme je MZT dokazao svoju moć laganom pobjedom protiv Teoda, pa sada u Zagrebu, danas od 18 sati traži potvrdu trase prema prolasku skupine.

Dino Repeša i njegova momčad, pak, žive dobre dane. Cedevita Junior je sjajno otvorila natjecanje u domaćoj ligi, jer je nakon lagane pobjede nad Vrijednosnicama Osijek sredila i velikog favorita Cibonu. Naravno, žele ispraviti i onaj startni poraz od Heliosa, za to je prava prilika MZT.

- Znamo o kakvom se protivniku radi. Uostalom, MZT je do sada u sezoni odigrao tri službene utakmice i u sve je tri bio jako uvjerljiv. Osvojili su i Superkup svladavši Pelister, lako dobili Teodo. Doduše, za sada nisu imali teži izazov, ja duboko vjerujem kako ćemo im moći parirati bez obzira na njihovu kvalitetu. I sigurno nas čeka zanimljiva utakmica - kaže Dino Repeša.

Repeša je prostudirao protivnika, zna odakle će stizati najveća opasnost.

- Tu je iskusni Bojan Krstevski, tu su iskusna braća Stojanovski, imaju i dva vrlo kvalitetna Amerikanca. Brandon Sly je play, Deon Edwin puni pozicije dva i tri. Pod košem je i naš Marko Baković koji dobro širi reket. Naša će osnovna ideja biti da ih usporimo, jer su u prvim utakmicama ove sezone radili razliku u ranoj tranziciji iz koje uzimaju dosta otvorenih šuteva. S druge strane čvrsti su pod košem, pa će nam valjati kontrolirati skok. Momčad je složena tako da se vrati u ABA ligu, ali ne vidim razlog zašto ih ne bismo dobili, kad smo u ovoj sezoni već svladali recentnog ABA ligaša.

Cedevitin trener je jasno aludirao na pobjedu protiv Cibone, koja je momčad napunila velikim samopouzdanjem.

- Apsolutno je to tako, što se i vidi po treninzima, jer dečki sjajno rade. I izrazito su motivirani, i to u oba natjecanja koje igramo. Svjesni smo činjenica da je sada u ABA 2 lige manje utakmica za odigrati i mi ćemo morati krenuti s pobjedama. Kako u Zagrebu, tako i na gostujućim parketima. Igra se samo šest kola, za nas je ostalo odigrati još pet utakmica, bez tri ili čak četiri pobjede nećemo moći u drugi krug. S obzirom na to kako momčad trenutačno izgleda, vjerujem da smo to u stanju - zaključuje Dino Repeša, dodajući da je zdravstveni bilten uredan i nastupit će svi u četvrtak od 18 sati.

Osim, jasno Tonija Bilića kojeg je ozljeda izbacila iz stroja još za vrijeme priprema. Međutim, Cedevita Junior je pronašla vrlo brzo kemiju, ima rotaciju od devet igrača i jasno raspoređene uloge u momčadi, čistu hijerarhiju. Što je za ovaj dio sezone velika stvar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. listopad 2024 11:21