RONALD GORSIC Cropix
NEOČEKIVANI ZAVRŠETAK

Nevjerojatan poraz Cibone: Vukovi imali plus pet nekoliko sekundi prije kraja, uslijedio veliki šok

Dvojac od 28 ostvarenih poena predvodio je pobjednički sastav
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 28. prosinac 2023. 21:29

CIBONA - BORAC 97:101 (86:86)

CIBONA: Vuković 13p, 5s, 3il, Radovčić 16p, 5a, Perasović 10p, 5s, Mustapić 3p, 5il, Proleta 7, Majcunić 8p, 3s, Aranitović 26p, 4s, 4a, Ferderber, Buljan 10p, 9s, Katanović, Kujundžić, Bošnjak 4p, 3s.

BORAC: Rebrača 2p, 5s, Segu 28p, 6s, 12a, 3ol, Birts 7p, 3s, 4il, Tasić 28p, 3s, 3il, Tomašević, Talić, Franklin 10p, 11s, 4il, Uskoković 6p, 3a, Todorović, Čarapić 20, Manojlović.

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 1.500. Suci: Nedović (Slovenija), Kruljac (Hrvatska) i Vesković (Srbija).


Cibona je za kraj 2023. godine šokantno i pomalo nevjerojatno izgubila praktički dobivenu utakmicu. Na dvadeset sekundi do sirene Sani Aranitović, koji je odigrao još jednu čarobnu utakmicu za Vukove, stavio je dva slobodna bacanja za Ciboninu prednost od 86:81, činilo se nedostižnu za Borac.

Čačani su nakon minute odmora išli na sigurnu varijantu, prodor ulijevo Ronalda Segua koji je ovaj stavio na 11 sekundi do kraja za 83:86. Minutu odmora je tada pozvao Dino Repeša.

- Imali smo tri dogovorena izlaza iz auta - kasnije će objasniti Cibonin trener.

A ispalo je kako se nitko nije mogao nadati. Lopta je ostala u rukama Ivana Majcunića, čije je dodavanje presjekao Ronaldo Segu i bacio kontru. Tu je, pak, šest sekundi do sirene Danilo Tasić zabio za 85:86, ali Majcunić, valjda izvan sebe zbog prethodne greške, ušao je u još jednu i faulirao je Tasića pri njegovom postizanju poena za dodatno bacanje. Koje je ovaj spremio za 86:86. Još je pobjedu u rukama imao Sani Aranitović, no nakon što je baš on tricama zaključio prvu i treću četvrtinu, a tricu za odlazak na veliki odmor pogodio je i Ivan Perasović, ova, trica za pobjedu, nije ušla...

Ušlo se u produžetak, a u dodatnih pet minuta se Cibona raspala. Još je dvije, od svojih šest trica na utakmici pogodio Uroš Čarapić, jednu je dodao Tylan Birts, a ostalo su za pobjedu koja odlazi za Čačak spakirali Danilo Tasić i Ronaldu Segu.

Cibona je odigrala vrlo dobru utakmicu, Sani Aranitović je nosio nade Vukove, imali su svoje dionice Krešimir Radovčić (morao zbog ozljede biti izvan igre u nespretnoj završnici), Domagoj Vuković, Ivan Perasović i Tomislav Buljan. Vodila je Cibona i 48:40 na ulazu u drugo poluvrijeme, no Borac je bio uvijek tu, Segu, Tasić i Čarapić, sva trojica na 20 i više poena na kraju, nisu Vukovima davali šanse za prelomiti utakmicu do kraja.

Nisu davali šansu niti kad je trebalo, kad je moralo je biti gotovo, kad je na dvadeset sekundi do kraja Cibona imala 86:81, kad je na 86:83 na 11 sekundi do kraja imala u svojim rukama posjed...

- Utakmica je mogla otići u oba smjera. Nije nam se smjelo dogoditi da nam Segu na kraju ode tri puta na prodor, do tada smo to dobro čuvali i nije on toliko dominantan. Problem je cijelo vrijeme za nas bila i defanzivna tranzicija, jer nam je Borac zabio čak 21 poen iz kontre. Rekao sam momcima da ima puno gorih stvari u životu od ovakvog poraza. Moramo podići glave gore, nastaviti raditi, ne posustati - kazao je Cibonin trener Dino Repeša.

Repeša je mlad trener, tek koju godinu stariji od Ivana Majcunića, koji je ispao tragičar, ali trener je zaštitio svog igrača...

- Odmah bih ga vratio i opet stavio na teren. On nije niti neiskusan, niti loš, ovo se jednostavno dogodi. Imali smo dogovorene tri opcije tog auta i posve je nevjerojatno da nitko nije ostao slobodan. Bilo bi bolje da je Majcunić ostao s loptom u rukama, a onda je stigao i taj faul, sve skupa nevjerojatan poraz. Nije to lako prihvatiti, ali znamo svi da su se utakmice već dobivale i gubile na takav način.

Dejan Mijatović je križao ispred klupe Borca, treneru Čačana je ova pobjeda jako puno značila.

- Do ove sezone nismo u ABA ligi nikada dobili Cibonu, a sada smo je dobili dva puta. Čim smo ušli u produžetak nakon onog rezultatskog povratka, mi smo bili u psihološkoj prednosti - jasan je bio Borčev trener.

Cibona je tako ostala na pet pobjeda. S obzirom na to da su se Mega, Studentski centar i Igokea posljednjih dana silno oslabili, Vukovi su mogli šestim trijumfom stići u sasvim pristojnu poziciju u lovu na doigravanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 02:09