Vladimir Jovanović

 RONALD GORSIC/CROPIX
‘simpatičan gost‘

Očekivani poraz Cibone u Beogradu, puno zanimljiviji rasplet tek slijedi

Cibona nije u dobrom ritmu, osim na mahove ona nije izgledala kompaktno niti u Beogradu
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. prosinac 2021. 20:33

C. zvezda - Cibona 86:72 (15:17, 25:14, 23:23, 23:18)

BEOGRAD Dvorana Aleksandra Nikolića. Gledatelja 1295. Suci: D. Javor, Petek i Porobić.

C. ZVEZDA: Lazarević, Wolters 8, Davidovac 7p, 4s, Mitrović 7p, 3s, Lazić 2, Kalinić 15p, 3s, 3ol, Dobrić 12p, 4s, Hollins 13, Ivanović 15p, 6a, Marković 3p, 3s, Kuzmić 4, Zirbes.

CIBONA: Popić, Radovčić 3, Vranković 4p, 3s, Mustapić 3, Prkačin 16p, 4s, Gegić 13p, 7s, 5a, Majcunić 6, Gnjidić 10p, 6a, 4il, Branković 7p, 4s, Drežnjak 4a, Reuvers 10p, 3s, Nakić.


Nije se Zvezda puno namučila s Cibonom, Dejan Radonjić je mudro vodio utakmicu, držao je tek tri igrača iznad dvadeset minuta igre (Ivanović, Kalinić, Dobrić), držao je utakmicu pod kontrolom i bilo je to jasno, nije želio razbiti momčad koju je doveo u Beograd Vladimir Jovanović. Cibona je, posljednjih je godina to tako, na Zvezdinim utakmicama rado viđen gost, ono stiže nam "simpatična momčad iz Zagreba". Čak se i na tribinama nekadašnjeg "Pionira" nije skupilo više od 1.300 ljudi, što će za Zvezda biti jedna od najlošijih posjeta uopće ove sezone...

Cibona je odigrala u egalu, čak je imala i prednost od 17:15 na koncu prve četvrtine, ali kad je Zvezda jednom preuzela kontrolu rezultata, onda tu povratka za Vukove više nije bilo osim stanovitih bljeskova. Cibona je na koncu držala ravnopravnost u asistima (19:19), imala je dva skoka više (27:25), a neka razlika nastala je u izgubljenim loptama, kojih je Cibona imala 16, a Zvezda 11. I Zvezda je šutirala za tri 12-27, Cibona 7-21, s time da su Vukovi šutirali mizernih 1-9 nakon prvih dvadeset minuta.

No, kako sve ne bi debelo na stranu Zvezde, Dejan Radonjić je rotirao, puno se više bavio mišlju kako mu u četvrtak u Euroligi stiže u goste Olympiacos, a i namučit će se nešto više nego u ponedjeljak protiv Cibone i na gostovanju kod Krke u Novom Mestu, koje stiže za vikend.

Iz Cibonine perspektive, nakon sramotnog poraza od Alkara, stigao je ovaj očekivani od Zvezdi, no tu nije kraj muka za ovaj tjedan. Već u srijedu će Cibona dočekati Split u sklopu HT Premijer lige, Split koji je dobio Cibonu u posljednjih deset utakmica, zatim u petak idu u goste Gorici, da bi u nedjelju dočekali Budućnost u sklopu ABA lige.

Je li u Beogradu posljednji puta Vlada Jovanović vodio Vukove, doznat će se, pak tijekom utorka. Cibona nije u dobrom ritmu, osim na mahove ona nije izgledala kompaktno niti u Beogradu, a utakmica je završila pristojnim porazom, jer to tako željela Zvezda. Što će biti dalje, ostaje za vidjeti. Raspored u ABA ligi je težak i bit će super ako Cibona ne dočeka veljaču pri dnu ljestvice, sa strahom od ispadanja. A bilo koji novi poraz u HT Premijer ligi značio bi već i prije nego li se sezona prepolovila prilično siguran gubitak prednosti domaćeg parketa u doigravanju, u sudarima protiv Splita ili Zadra. Kao što je bilo, uostalom, i lani, a znate i sami da je ta sezona završila bez da je Cibona dospjela u iti jedno finale. Da, spasila se u ABA ligi, bit će to tako, na kraju dana, i ove sezone. Ali, s time nitko neće biti zadovoljan.

Ili će već od utorka zapuhati novi vjetrovi? Ili će se sezona razmrdati dok još za tako što ima vremena? Na potezu je klub, novi čelnici Cibonu moraju presjeći...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 04:21