Ive Ivanov i Omar Pajić 

 Miljenko Karačić
ABA LIGA II

Sjajni Ive Ivanov najbolji protiv Sparsa, Široki samo korak do doigravanja

Peti turnir Druge ABA lige koji se igra u Širokom Brijegu donio je domaćinu sedmu pobjedu
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 08. ožujak 2023. 13:35

Široki - Spars 81:73

(23:15, 18:18, 24:16, 16:24)

ŠIROKI BRIJEG - Dvorana na Pecari. Gledatelja 2.000. Suci: Krunoslav Pejić i Hrvoje Muhvić (Hrvatska) i Vojislav Lepetić (Crna Gora). Opunomoćenik: Nenad Milojković (Srbija)

ŠIROKI: Ivanov 23p, 8s, 5a, Kraljević 14p, 9s, 5a, Little 11p, 8s, 4a, Brzoja 1s, J. Čović 11p, Miletić 1s, Galić 1s, Knight 17p, 4s, 3a, Brala 3p, 4s, 3a, M. Čović 2p, Vujanović 1s, 2a, Lebo 2a. Trener: Ivan Velić

SPARS: Huseinspahić, Vraneš 2p, 4s, 2a, Fejzić, Bukva, Podojak 2a, Avdić, Ćurevac 19p, 7s, 4a, Pajić 4p, 2s, 2a, Karapandžić 12p, 1s, 4a, Howard 2p, 3s, Molley 13p, 7s, 2a, Majstorović 21p, 6s, 1a. Trener: Tihomir Mustapić

IGRAČ UTAKMICE: Ive Ivanov (Široki)


Peti turnir Druge ABA lige koji se ovaj tjedan igra u Širokom Brijegu donio je domaćinu Širokom sedmu pobjedu sezone i primaknuo ga korak do službene potvrde plasman u Play - off koji će se sredinom travnja igrati u Domžalama. Obračun Širokog i Sparsa, kojeg je prije dva mjeseca pobijedio u domaćem prvenstvu u Sarajevo 94:58 ovaj put donio je neizvjesniju utakmicu jer su se Sarajlije u međuvremenu pojačali s novim igračima, a s klupe ih vodi trener iz košarkaške obitelji iz Posušja Tihomir Mustapić. Široki je pred 2.000 svojih navijača od prve minute odigrao kvalitetnu i u obrani i u napadu, a plod vrlo organizirane i odgovorne igre je rezultatska prednost koja je u 10. minuti iznosila 23:18 i vrlo brzo prešla u dvoznamenkastu oznaku. Međutim, spars se nije predavao i uspio je poluvrijeme izgurati s podnošljivih 41:33 za domaćina. Sjajno je domaću momčad vodio veteran Ive Ivanov koji je razigravao suigrače, dijelio gostima blokade, a napade završavao atraktivnim poentiranjima na drugi obruč uz dodatno bacanje. U reketu mu se pridružio također raspoloženi veteran Filip Kraljević koji je s nekoliko blokada i poena ispod obruča mamio pljesak gledališta.

I u drugome poluvremenu Široki je dominirao, odlazio i do 18 poena prednosti, trener Ivan Velić izrotirao je sve igrače, pa gosti mogu biti zadovoljni konačnim rezultatom. Pomutnju je u domaće redove unijela ipak nesretna ozljeda dvojice igrača. Mislav Brzoja je još u prvom dijelu nakon šest minuta provedenih u igri pri jednome skoku ozlijedio gležanj i završio susret. U nastavku je u jednom skoku Nikola Lebo osjetio bol u koljenu i iznesen je s parketa. Veliki je to hendikep za Široki na turniru na kojemu ga još čekaju susreti s hrvatskim klubovima, u četvrtak u 18 sati s Vrijednosnicama iz Osijeka koje su prvi susret izgubile od slovenskog Šenčura 77:84 te u subotu u 18 sati protiv Gorice koja je sjajno odigrala protiv TFT Skopja (83:64) i koju danas (srijeda) u 18 sati čeka susret sa Šenčurom.

-Igrali smo na kartu da je Široki pod pritiskom. Pokušali smo ih iznenaditi, no nismo to mogli u stanju u kakvom jesmo. Istina, dižemo se, popravljamo se,ali u ovom trenutku je prevelika kvaliteta na strani Širokog i želim im da na završnici stignu do ABA lige, gdje im je i mjesto, - kazao je trener Sparsa Tihomir Mustapić.

Ivan Velić nije krio zadovoljstvo zbog pobjede, ali i zabrinutost zbog ozljeda:

- Najvažnije je da smo pobijedili. To nam je bio cilj i ostvarili smo ga. Zadovoljan sam većim dijelom utakmice, no stalno smo bili pod dojmom ozljeda, prvo Čovića, pa Brzoje i Lebe. Zaista nas muče te stalne ozljede igrača. Ostaje nam sada da se skupimo do sljedeće utakmice s Osijekom, ne znam više ni sam u kojem sastavu i da pokušamo izvući ovaj turnir najbolje što možemo.

U 11. kolu u Širokom Brijegu postignuti su do sada sljedeći rezultati: Gorica - TFT Skopje 83:64, Borac WWin - Podgorica 60:73, Vrijednosnice Osijek - Šenčur 77:84, Helios Suns - Sloga 85:70, Široki -Spars 81:73, sinoć su igrali Pelister Bitola - Krka, a danas u 15 sati igraju Sutjeska - Zlatibor, u 18 sati Šenčur - Gorica te u 21 sati TFT Skopje - Borac WWin.

Nakon nekompletnog 11. kola na ljestvici vodi Helio Suns Lovre Bukjevića s 11-0, a slijede Podgorica, Borac WWin i Široki sa 7-4, Zlatibor, sutjeska i Krka sa 7-3, Sloga sa 6-5, Pelister sa 6-4, Šenčur i TFT Skopje s 3-8, Gorica s 2-9, te Vrijednosni Osijek i Spars s 1-10.

image

Duje Brala i Raylon Howard

Miljenko Karačić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 01:24