DUJE KLARIC Cropix
ABA LIGA

Split nakon produžetka srušio Cibonu! Zagrepčani propustili nekoliko prilika za pobjedu

Tijekom prvih 40 minuta utakmice niti jedan sastav nije imao veću prednost od četiri koša
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 04. studeni 2022. 22:13

SPLIT - CIBONA 82:74

SPLIT: Sullivan 12p, 13s, 4ol, Lisica, Gizdavčić, Kalajžić 3s, 7a, Runjić 2, Shorter 23p, 7s, 3a, 5ol, 3il, Jukić 11p, 5s, Perkušić, Dubravčić, Nelson 14p, 6s, Mavra 20p, 4s, 8a, Šarić.

CIBONA: Radovčić 12, Perasović 2p, 3s, Smajlagić 2, Majcunić 8p, 3s, Aranitović 8p, 6s, Baković 5p, 4s, 4bl, Kapusta 10p, 5s, 5a, 6il, Ljubičić 5p, 10s, Bundović 11p, 5s.


Shannon Shorter je pogodio prve poene iz igre tek u 21. minuti, prije toga ga je Cibonina obrana prilično dobro limitirala, no kad su stigle minute odluke, Splitov Amerikanac pronašao je oružja za srediti Cibonu. Split je dobio drugu utakmicu u ABA ligi, nakon Zadra sredio je i Cibonu, nanio je Vukovima drugi poraz ove sezone (dobio je Split i utakmicu u HT Premijer ligi), ali i zaustavio niz zagrebačke momčadi u kojemu su povezali sedam uzastopnih pobjeda uključujući i tri u ABA ligi.

Ovoga puta Split je za sve trebao produžetak, trebao je Dominika Mavru koji je kontrolirao cijelu utakmicu, trebao je i dvije trice Josipa Jukića u prvom dijelu, ali prije svega Shortera, koji je dominirao u produžetku i kroz njega osigurao pobjedu Žutih.

image
DUJE KLARIC Cropix

Prije toga je Cibona imala puno toga u svojim rukama. Imala je na minus jedan nakon glupog nesportskog faula Lewisa Sullivana dva bacanja Borne Kapuste i loptu sa strane za pojedu. No, Borna Kapusta je realizirao samo jedan penal za 67:67, a Vukovi su se na koncu spetljali i Filipu Bundoviću je ispala lopta.

Cibona je ukupno izgubila čak 18 lopti i promašila je 11 slobodnih bacanja (9-20), a kombinirano su ta dva statistička učinka previše za slavlje u tijesnoj gostujućoj utakmici. Nije to bila lijepa košarkaška predstava, jer su obje momčadi trudile zaustaviti vrijednosti suparnika. I dok je Ciboni to u dobrom dijelu utakmice išlo sa Shorterom, Split je dočekao loš Cibonin šut, ne samo s crte, već i za tricu (7-27), pa iako su Vukovi odnijeli pobjedu u skoku (42:39), nije to bilo dovoljno za pobjedu.

image
DUJE KLARIC Cropix

Velika i važna je ovo pobjeda Splita, jer uz težak raspored na startu sezone stigli su do skora 2-4. Neće niti Vukovima ovaj poraz teško pasti, jer s omjerom 3-3 stoje bolje nego su se mogli nadati.

Doduše, da je momčad Josipa Sesara slavila u Splitu, a mogla je, Cibona bi već nakon šest kola jednom noga prošla liniju ostanka u ABA ligi. A to nije malo. Ovako ju nakon reprezentativne stanke čekaju teški ispiti protiv Zvezde, Budućnosti i Cedevite Olimpije.

Split će, pak, tražiti, posebno na domaćem terenu, štogod može uzeti, a posljednje dvije pobjede nad Zadrom i Cibonom daju im nadu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 01:04