VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
DOBAR OTPOR

Split nije uspio šokirati euroligašku Crvenu zvezdu, šteta je da su Žuti izgubili čak 21 loptu u susretu

U susretu 20. kola košarkaške ABA lige Split je na Gripama izgubio od Crvene zvezde sa 60-71
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. ožujak 2021. 23:44

Split nije uspio šokirati euroligašku Crvenu zvezdu, makar se držao u nadi do samoga kraja u utakmici na mali broj poena. Šteta je da su Žuti izgubili čak 21 loptu, to im je na koncu presudilo.

Mile Karakaš je krenuo iznenađujuće s Mateom Kedžom u startnoj petorci, ali nije mogao računati na Antonija Vrankovića i Darka Baju, a kapetan (inače, nije se naigrao kod novog trenera) je odradio svoj dio posla u uvodnim minutama s četiri koša.
Cijelo prvo poluvrijeme se igralo bez pravog ritma, odnosno vrlo tvrdo u obrani. Split je teško dolazio do koševa i često gubio lopte (šest u prvoj četvrtini, četiri u drugoj), ali niti gost nije bio nešto posebno razigran (osam izgubljenih lopti i pet skokova manje).

Osim Coreya Waldena, koji je s 11 koševa bio najraspoloženiji igrač Dejana Radonjića i održao je Zvezdu u minimalnoj prednosti (32:33) nakon dvadeset minuta. Mogao je i domaćin biti zadovoljan s takvim, aktivnim rezultatom. Vodio je većim dijelom prve četvrtine do trice Lazića na isteku vremena (17:18). Na jedini opipljiviji bijeg gostiju (20:26 u 14. minuti) brzo su odgovorili s dvije trice Čampare za hvatanje priključka. Ratnička predstava, barem u prvom poluvremenu.

U drugo poluvrijeme opet je sjajno ušao Kedžo, kapetan je zaigrao kao da mu je deset godina manje i za manje od četiri minute ubacio osam koševa. Bilo je 43:42, ali istovremeno je Kedžo skupio četiri faula i Karakaš ga je morao sačuvati s obzirom da je jedini s lakoćom rješavao napadačke rebuse. Doduše, više Kedžo nije ušao u igru, a bez njega je Split šest minuta ostao bez koša iz igre, tek tri Lukovićeva s crte slobodnih bacanja. Izgledalo je da će se Zvezda značajnije odlijepiti, no Čampara je tricom (49:52) prekinuo sušu i vratio nadu. Šteta što su dopustili Waldenu da iznudi faul i realizira dva bacanja u posljednjoj sekundi treće dionice.

Kad s četiri izgubljene lopte otvoriš posljednju četvrtinu, teško se nadati pozitivi, Zvezda je otišla na 51:59 samo na račun toga. I Waldena, naravno. Izgledalo je da će gosti to lagano privesti kraju kad se dogodila trica Ukića (57:62) i u istom trenutku namjerni lakat Lazića u Lukovićevu glavu. Suci su pregledali snimku i isključili Lazića, ali ošamućeni Luković je promašio oba bacanja, a i sljedeća dva napada nisu prošla najbolje. Što je kaznio, naravno, Walden petom tricom (57:65). Opet je uslijedila napadačka impotencija, bez koša iz igre i s gomilom izgubljenih lopti. Previše da bi se naudilo moćnijem protivniku. D. Burazin

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 06:07