ZVONKO PAVIC/CROPIX Cropix
ABA LIGA

Zadar konačno kod kuće dobio Krku, a Višnjikom je odjekivalo ‘Žuti, žuti‘, i to iz jasnog razloga

Dario Drežnjak bio je taj kojeg Slovenci večeras nisu mogli zaustaviti.
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 21. siječanj 2022. 20:25

ZADAR - KRKA 78: 71 (19:24, 14:13, 29:20, 16:14)

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja:400. Suci: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić i Aleksandar Milojević (Srbija).

ZADAR: Carter 16, Marčinković, Paponja, Jordano 3, Klarica, Brala, Bursać 5, Junaković 10, Buljan, Drežnjak 18, Mavra 4, Thompson 22.

KRKA: French 2, Stergar 2, Stipčević 14, Špan, Medved, Kosi, Škedelj 4, L. Lapornik 7, M. Lapornik 18, Macura 2, Klobučar, Thomas 22.

Zadar je uzeo iznimno vrijednu pobjedu u Admiral Bet regionalnoj ABA ligi, koja im nudi lakši put u nastavku sezone. K tomu prvi put su nakon osamnaest dana osjetili natjecanje, uz sve bilo je primjetno kako je korona ostavila podosta traga. Na trenutke se sve činilo kao unisono „disanje na škrge”, međutim, kad je bilo najpotrebnije proradila su im pluća i Krka je počela teći prema porazu.

U samoj završnici bilo je više nego gusto, jer je Zadar olako ispustio deset poena viška i dozvolio gostima da se ponovno vrate u utakmicu. Štoviše, uzvratili su Zadranima na njihovu raniju seriju 11:0, jednako takvim omjerom. Poveliku sušu u zadarskom napadu prekinuo je Dario Drežnjak kojeg Krka nije mogla zaustaviti. Nije njegov učinak mogao promaknuti publici pa je dvoranom odjekivalo: „ Žuti, žuti”, mislio se na njegovu boju kose...

Inače, osim opisane završnice valja istaknuti kako je Zadar dugo „kaskao” za Krkom koju su svojom igrom, bolje kazati vanjskim šutom nosili Adonis Thomas i Miha Lapornik. Iako se činilo kako Rok Stipčević nije na uobičajenoj razini, kasnije će se vidjeti da su mu brojke dobre. Zapravo, Rok je zajedno sa spomenutim mu suigračima te Lukom Lapornikom na konto gostiju upisao trinaest trica. Zadar je uvelike zaostajao u tom segmentu, svega šest stalo je u mozaik trijumfa. Unatoč nešto slabijem otvaranju Trevor Thompson je do konca utakmice pokazao koliko je važan za zadarsku momčad. Bilo je lijepo vidjeti i njegove tri blokade, ništa manje atraktivne nisu bili ni Carterove uz čije ime treba dodati i sedam asistencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 09:50