Željko Obradović
 GRIGORY SYSOEV Sputnik Via Afp
POVRATAK LEGENDE

Željko Obradović opet na klupi Partizana! Jedna objava predsjednika podigla košarkašku regiju na noge

Obradović je prije 29 godina osvojio europsku titulu u Beogradu, prvu od devet koliko ih ima
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2021. 16:20

Bilo je mnogo spekulacija oko povratka Željka Obradovića (61), trenera s kojim je Partizan osvojio jedini naslov prvaka Europe 1992 godine (i prvi Obradovićev, od devet ukupno na klupama Joventuta, Real Madrida, Panathinaikosa i Fenerbahčea), na klupu srpskog kluba, a definitivna potvrda stigla je u petak, kada je Ostoja Mijailović, predsjednik Partizana objavio kako će novi trener u sljedeće tri sezone biti Željko Obradović.

Nakon odlaska s klupe Fenerbahčea proteklo ljeto, Željko Obradović je uzeo stanku, bio je manje više cijelo vrijeme u Srbiji, a očito mu niti jedna ponuda koju je dobivao iz inozemstva nije zagolicala maštu. Partizan je tu prepoznao svoju šansu, budući je ljubav Obradovića prema klubu nadaleko poznata.

Tri godine ugovora s trofejnim trenerom kolidiraju s trogodišnjom licencom Partizana za Eurokup, pa se može ovaj potez može tumačiti kao pokušaj Partizana da kroz Eurokup uđe u Euroligu koja bi se za tri sezone trebala zatvoriti. U svakom slučaju ovo je veliki potpis, prava bomba!

Dodajmo još kako je Obradović odigrao i veliku ulogu u dovođenju Andree Trinchierija na klupu crno-bijelih prije dvije i pol godine dana, a često je u posljednjih 20 godina, iako nije bio fizički dio Partizana, pomagao svom klubu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 17:27