Profimedia, Alamy
'JE LI TO RED RAD I DISCIPLINA?'

ACO PETROVIĆ SE ŽESTOKO OBRUŠIO NA DINA RAĐU! 'Tri zadnje Rađine odluke su pogrešne! On više nema dovoljno referenci da radi ovaj posao!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2019. 19:30

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija porazom na gostovanju kod Mađarske u Szombathelyju okončala je svoj nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kini od 31. kolovoza do 15. rujna. U posljednjih šest nastupa pod vodstvom Dražena Anzulovića upisano je pet poraza, a u cjelokupnim kvalifikacijama nije stvoreno ozračje u kojemu bi se moglo razmišljati o budućnosti hrvatske košarke.

Bivši hrvatski izbornik i aktualni strateg brazilske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović osvrnuo se na protekle kvalifikacije te ustvrdio da je po njegovu mišljenju jedan od glavih krivaca za takvu blamažu predsjednik Stručnog savjeta Dino Rađa.

Screenshot: Facebook

"Stručni savjet kao takav ne postoji. Postoji samo predsjednik Stručnog savjeta koji gotovo autonomno donosi sve odluke. Radi se o Dini Rađi. On mi je svojevremeno rekao: 'OK, ti si taj!', poručio je Petrović u intervjuu za SportKlub.

"Instalirao je Skelina, a nakon početna dva okupljanja brzo ga je maknuo pa instalirao Anzulovića. Nakon što Anzulović podnese izvještaj, dobit će otkaz, a netko novi - čitajte između redaka - dobit će u ruke reprezentaciju Hrvatske.", otkrio je bivši hrvatski izbornik.

Zagreb, 290817.
Hotel Panorama.
Konferencija za medije HKS-a uoci odlaska na Eurobasket 2017.
Na fotografiji: Aleksandar Petrovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

"Tri zadnje Rađine odluke su pogrešne. Tri od tri! Nakon što je prethodno deset godina devastirao Split, više nema dovoljno kvalitetnih referenci da radi taj posao koji ovog trenutka obavlja", grmio je Petrović.

"Red, rad i disciplina, to je govorio Rađa. Taj isti Rađa koji se '98. za kvalifikacijsku utakmicu u Slavonskom Brodu pripremao tako što je spavao u hotelu s pet zvjezdica u Zagrebu te svaki dan išao autom na trening. Je li to red, rad i disciplina?", nije štedio proslavljenog hrvatskog košarkaša Aleksandar Petrović.

Linker
02. svibanj 2024 16:16