NIKOLA KRSTIC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
EUROLIGA

Maccabi iznenadio Panathinaikos, Real uvjerljiv protiv Baskonije

U redovima Reala najbolji je bio Džanan Musa sa 16 poena, dok je Hezonja ubacio devet
Piše: Val KraljevićObjavljeno: 23. travanj 2024. 23:04

U prvoj četvrtfinalnoj večeri Eurolige odigrala su se dva susreta u kojima je Maccabi rezultatom 91:87 iznenadio Panathinaikos, dok je favorizirani Real Madrid s 90:74 pobijedio Baskoniju.

U utakmici između Panathinaikosa i Maccabija dugo se čekalo tko će preuzeti inicijativu. Prva četvrtina bila je totalno izjednačena, a onda su se sredinom druge razigrali prošlosezonski igrači Crvene Zvezde i Partizana, Luca Vildoza te Mathias Lessort pa su domaćini na veliki odmor otišli sa solidnom zalihom.

U nastavku su se gosti potpuno vratili u utakmicu, ponajviše na krilima Lorenza Browna te Wadea Baldwina. Domaćini su nestali s terena, te se ušlo u egal završnicu u kojoj je pobjedu Maccabija potvrdio Josh Nebo s linije slobodnih bacanja.

Maccabi su do pobjede predvodili Colson s 18 te Brown sa 16 poena, dok je u redovima poraženih najbolji bio Lessort s 22 poena.

Real Madrid odmah je pokazao tko je gazda na terenu. Već u početnih pet minuta napravili su dvoznamenkastu prednost čiji je "arhitekt" bio naš Mario Hezonja. Ostatak utakmice protekao je u tom tonu, pri čemu je Real održavao prednost od desetak poena viška uz povremene izlete i na preko 20 razlike. U redovima Reala najbolji je bio Džanan Musa sa 16 poena, dok je Hezonja ubacio devet, a u redovima Baskonije s 15 poena najbolji je bio Markus Howard.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:05