Irina R. Hipolito/Zuma Press/Profimedia
KAPITALAC

U Beograd dolazi spektakularno pojačanje! Partizan s bivšim igračem Barçe i Reala napada europski vrh

Nesumnjivo je, ovo će potencijalno biti i transfer godine u europskoj košarci
Piše: SNObjavljeno: 15. srpanj 2023. 17:58

Košarkaški klub Partizan doveo je najnovije, spektakularno pojačanje za sljedeću sezonu. Kako prenosi portal Radiotelevizije Srbije, novi igrač kluba je Nikola Mirotić. Raskinuo je krilni centar svoj ugovor s Barcelonom koji je trajao do 2025. godine kako bi bez ikakvih ograničenja mogao potpisati ugovor s Partizanom.

Barcelona će za sljedeću sezonu imati smanjeni budžet zbog financijskih poteškoća pa Mirotiću nije bio problem izaći iz ugovora po unaprijed određenim uvjetima. Željko Obradović, trener beogradskog kluba, nesumnjivo će ga dočekati raširenih ruku u pokušaju da se sljedeće sezone plasira na završni turnir Eurolige, te da obrani naslov pobjednika regionalne ABA lige.

Iako su se prethodnih dana pojavljivale informacije da će se Mirotić i Barcelona dogovoriti o nastavku suradnje, to se ipak nije dogodilo. Osim Barcelone, Mirotić je nekoć nastupao i za madridski Real, ali i za Chicago, Miwaukee i New Orleans u NBA ligi. Mirotić je nakon Mateuša Ponitke i Ognjena Jaramaza treće pojačanje Partizana za novu sezonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 15:13