ARIS MESSINIS Afp
NE GUBE OPTIMIZAM

Glavobolja za Slovence i Luku Dončića! Šut mu je očajan, a ima problema s ozljedom: ‘Nadam se osveti!‘

Luka Dončić je otkrio kako već dvije utakmice vuče ozljedu zgloba, ali ističe kako nije ozbiljnija
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2022. 11:50

Slovenija je već osigurala prolazak u osminu finala EuroBasketa, jer ne može ispod četvrtog mjesta u skupini B. No, plan Dončića i suigrača je pobijediti Njemačku i Francusku, te u Berlin doći u pobjedničkom raspoloženju. Za takav pothvat trebat će joj Luka Dončić u punoj formi, pa i u šuterskoj formi koju u Njemačkoj još uvijek traži. Protiv Litve te Bosne i Hercegovine pogodio je samo jednu tricu iz šesnaest pokušaja. Nevjerojatno loše za igrača takvog kalibra.

U posljednjim utakmicama vidjelo se da je igrao s bandažiranim zglobom. Dončić je u ponedjeljak prvi put na Eurobasketu stao pred novinare. Slovenski portal Siol prenio je njegove riječi.

"Već dvije utakmice imam problema sa zglobom, u nedjelju sam opet pao na njega, ali nije ništa ozbiljno", kazao je Dončić te nastavio:

"I dalje sve ovisi o nama, o tome što ćemo napraviti u sljedeće dvije utakmice. Protiv Bosne nismo igrali dobro, ali na kraju je riječ samo o jednom porazu. Bila je to jedna utakmica, ne možeš svaki put igrati dobro. Moramo zaboraviti ovaj poraz od Bosne i igrati dalje."

Glavni tajnik Košarkaškog saveza Slovenije Rašo Nesterović dan nakon vruće nedjelje u razgovoru za novinare rekao je da je već sljedeće jutro vidio drugačija lica slovenskih košarkaša. Što Luka kaže na ove riječi?

"Ne znam što to znači, to morate pitati Rašu. Razgovarali smo, dogovorili da idemo dalje. Moramo zaboraviti što je bilo i isto tako puno naučiti iz ove utakmice s Bosnom. Sad nas čekaju još dvije utakmice ispred nas. Nije kraj svijeta ako smo izgubili utakmicu."

Slovenija igra večeras u 20.30 sati s neporaženim domaćinom Njemačkom. Domaćini su Slovence bacili na koljena 28. kolovoza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Bio je to težak poraz Slovenaca.

"Nijemci su stvarno nezgodni, vidjeli smo to već u Münchenu. Morat ćemo dobro zatvoriti. Čeka nas stvarno teška utakmica. Nadam se da ćemo se uspjeti osvetiti. Nadam se pobjedi. Ali kao što sam već rekao, bit će to teška utakmica. Stvarno imaju puno oružja i domaći teren. Morat ćemo biti fokusirani, morat ćemo odigrati sjajnu utakmicu ako ih želimo pobijediti."

Na EuroBasketu na svakom koraku može se vidjeti kakva je zvijezda košarkaša Dallas Mavericksa. Kad izađe iz hotela, navijači doslovno hrle na njega, te žele njegov autogram ili fotografiju. Ništa drugačije nije ni kad iz svlačionice kroči u dvoranu. Prije utakmice ima ritual u kojem se posvećuje navijačima, a pozornost im posvećuje i u dvorani, što mu je postalo dio svakodnevice:

"Nije teško, ponekad želiš biti sam, ali ovo je dio onoga o čemu sam sanjao kao mali. Gdje god da odem, dam autogram, pristanem na fotografiranje. Zaista mi nije teško. To je dio toga i jako sam sretan što to mogu učiniti."

Linker
06. svibanj 2024 17:32