MARKO METLAS/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Marko Metlas/imago Sportfotodienst/profimedia
OSTAO BEZ BUBREGA

Heroj Srbije prvi put progovorio o teškoj nesreći na SP-u: ‘Pet dana nisam znao za sebe...‘

Boriša Simanić odgovorio je i na pitanje hoće li se ikada moći vratiti košarci
Piše: SNObjavljeno: 13. rujan 2023. 11:01

Šokantan trenutak dogodio se na netom završenom Svjetskom prvenstvu u košarci, a u njemu je sudjelovao srpski reprezentativac Boriša Simanić. U dvoboju Srbije i Južnog Sudana nakon jednog duela s protivničkim igračem dobio je nezgodan udarac uslijed čega mu je morao biti odstranjen jedan bubreg. Simanić je prošao kroz dvije operacije na Filipinima, a nakon nekoliko kritičnih dana krenuo je s oporavkom. Vratio mu se, pišu srpski mediji, osmjeh na lice, a sudjelovao je i na dočeku na kojem su uz košarkaše bili i Novak Đoković te Ivana Vuleta (ex Španović), nakon njihovih uspjeha na US Openu, odnosno SP-u u atletici.

Simanić je za Radio Beograd objasnio kako teče oporavak:

- Sada sam odlično. Ali, u početku je bilo baš nezgodno. Iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i hodati i jesti, tako da se nadam da ću se brzo oporaviti.

Otkrio je i neke mučne detalje:

- Imao sam dvije operacije pa praktički pet dana nisam znao za sebe. Kada sam u prvoj prilici nakon toliko vremena uspio doći do mobilnog telefona, dečkima u reprezentaciji poslao sam poruku i to ih je moralno podiglo. Pratio sam ih preko aplikacije - rekao je Simanić.

Ima li šanse da jednom ponovno zaigra košarku?

- Ne znam puno. Zasad mi je rečeno da tri mjeseca ne smijem imati nikakav napor. Očekuju me analize pod fizičkim naporom, a onda ćemo vidjeti što će se dalje događati.

Linker
17. svibanj 2024 15:08