Danko Branković

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
PRILIKA ŽIVOTA

Hrvat potpisao ugovor za Bayern: ‘Konačno smo ga dočekali, dat će nam dodatnu dimenziju‘

U studenom 2021. godine debitirao je za Hrvatsku, no nije bio u sastavu za Europsko prvenstvo
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 22. lipanj 2023. 14:11

Nakon što je godinu dana proveo na posudbi u beogradskoj Megi, hrvatski centar Danko Branković (22 godine, 216 cm) u sljedeću sezonu će krenuti kao punopravni član prve momčadi Bayerna. Objavili su to sportski direktor Daniele Baiesi i novi trener Bavaraca Pablo Laso. Skoro pa u isto vrijeme je i menadžer Miško Ražnatović objavio da je Branković potpisao novi višegodišnji ugovor s Bayernom.

- Nakon vrlo dobrog razvoja u zahtjevnoj ABA ligi, konačno ćemo dočekati Danka. Dosta je napredovao, fizički i tehnički, i dat će dodatnu dimenziju našoj igri pod košem - rekao je sportski direktor Baiesi za klupsku internetsku stranicu.

Branković je prvi ugovor s Bayernom potpisao prije godinu dana, nakon što mu je istekao ugovor s Cibonom. U studenom 2021. godine debitirao je za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, no nije bio u sastavu za prošlogodišnje Europsko prvenstvo, kada je tadašnji izbornik Damir Mulaomerović na raspolaganju imao gotovo sve centre koje ime Hrvatska.

Danko Branković je prošle sezone u ABA ligi bio na prosjeku od 12.6 koševa, 6 skokova i 1.9 blokada.

Donedavno je Brankovićevu sudbinu dijelio i Matej Rudan (22, 208 cm). On je, pak, sa 17 godina prešao iz Cibone u Bayern, a posljednje je dvije sezone bio posuđen Megi. Razlika je sada u tome što Rudan neće ostati u Münchenu, nego je ponovno posuđen. Ovaj put španjolskom prvoligašu Breogánu u kojem je trener Veljko Mršić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:36