JAM STA ROSA/Afp
BIJES U NJEMAČKOJ

Izbacili Amerikance i ispisali povijest, predsjednik je ogorčen: ‘Neka mi uopće ne dolaze s tom pričom‘

Predsjednik Saveza već se žalio na TV postaje koje ne pokazuju interes za košarkaškim prijenosima
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 08. rujan 2023. 17:40

Njemačka je napravila apsolutnu senzaciju na Svjetskom košarkaškom prvenstvu i slavljem nad SAD-om (113:111) po prvi put u povijesti stigla u priliku da se bori za zlatnu medalju na ovom natjecanju.

Nekoliko sati prije polufinalne utakmice predsjednik Njemačkog košarkaškog saveza Ingo Weiss ponovno se požalio na situaciju s televizijskim prijenosima tijekom Svjetskog prvenstva. Naime, niti jedan javni program u Njemačkoj nije prenosio susret polufinala. Kao niti prethodne utakmice na prvenstvu na kojemu Njemačka na putu do finala nije upisala niti jedan poraz.

image
JAM STA ROSA/Afp

- Ljuti me činjenica da nije pronađen nijedan emiter koji će steći prava i prikazivati naše utakmice. Nitko mi ne mora dolaziti s argumentom da nemaju prava na to - ljutit je bio Weiss u izjavi za Bild u petak u Manili.

On je već prošle godine tijekom Eurobasketa, gdje je Njemačka uz Gruziju, Italiju i Češku bila jedan od domaćina, kritizirao javne medije. Njemački RTL se tada uključio od utakmica četvrtfinala i kako piše Kicker, postigao pristojnu gledanost. Ovoga puta nisu odlučili kupiti prava na utakmice. A sada mogu žaliti...

Linker
02. svibanj 2024 17:48