IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
DVAPUT OPERIRAN

Užasne vijesti s košarkaškog SP-a: Nastavlja se drama srpskog reprezentativca, morali mu odstraniti bubreg!

Pojavile su se komplikacije i ‘doktori su donijeli odluku da je nova operacija neophodna‘
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2023. 06:21

Košarkaška reprezentacija Srbije u utorak igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv Litve, a u taj susret ulazi nakon što je primila katastrofalne vijesti o stanju Boriše Simanića čija se drama nastavlja i nekoliko dana nakon što se saznalo da je za njega ovaj turnir završen.

Podsjetimo, Simanić je nastradao kada je u trećem kolu pred kraj utakmice s Južnim Sudanom primio jak udarac laktom u predjelu bubrega. Od silnih bolova reprezentativac Srbije nije mogao nastaviti s igrom te je hitno operiran u Manili. I kada su neki pomislili da je tu njegovim mukama kraj, otkriveno je da mu je zbog nastalih problema odstranjen bubreg te da je već bio i na drugoj operaciji.

Košarkaški savez Srbije donio je nove detalje:

"Simanić je jučer podvrgnut još jednoj operaciji. Nakon što je prvi put operiran u noći između 30. i 31. kolovoza, doktori su pratili njegov oporavak i donijeli odluku da je zbog nastanka komplikacija nova operacija neophodna", stoji u priopćenju koje prenosi Mondo.rs.

O stanju stradalog košarkaša oglasio se i liječnik srpske reprezentacije prof. dr Dragan Radovanović.

- Zbog pojave komplikacija na ozlijeđenom bubregu nastalih u postoperativnom tijeku, Boriša Simanić je ponovno operiran 3. rujna. Zbog promjena u vitalnosti bubrežnog tkiva operativnim zahvatom je morao biti odstranjen cijeli bubreg. Očekujemo i želimo da poslije ove operacije sve prođe kako treba - poručio je Radovanović.

Linker
06. svibanj 2024 10:23