MILOS MISKOV Anadolu Agency Via Afp
SRPSKI PREDSJEDNIK

Vučić: ‘Čekamo zlato u Parizu! Dajem vam 200 tisuća za zlato, a čujem da LeBron okuplja neku ekipu‘

‘Mi dramatično povećavamo nagrade i bit ćemo peti u svijetu po nivou premija‘, kazao je
Piše: SNObjavljeno: 13. rujan 2023. 08:28

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić obećao je, ni manje ni više, već po 200 tisuća eura svakom košarkašu "kad" ta reprezentacija kući donese zlatnu medalju s Olimpijskih igara u Parizu. Zanimljivo, nije Vučić uopće izrekao riječ "ako", već je vjerojatno i upisao, te iz proračuna za 2024. godinu izdvojio određenu sumu novca za premije.

Vučić je primio svjetske doprvake u košarci, te svakom od njih, uz stručni stožer dao po 25 tisuća eura nagrade.

- Pokazali su šampionsko srce, šampionsku energiju i znao sam da će vratiti zemlji više nego što im je zemlja dala. Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću. Koliko su ovi momci uspjeli ujediniti cijelu zemlju. Ajrudin Redžov, Bošnjak iz Sjenice je ponudio bubreg Simaniću. Ja sam im rekao, svim ovim divnim momcima koji su ujedinili i Zvezdu i Partizan, nikad nisam vidio toliko Zvezdinih navijača koji oduševljeno gledaju Aleksu, Bogdana, Vanju... ili partizanovci Dobrića, Davidovca...

Nije tu Vučić stao:

- Mi čekamo zlato u Parizu, ne srebro nego zlato. Vidim da LeBron James okuplja najjaču ekipu, eto prilike da ih pobijedimo. Mi ispunjavamo u hitnim rokovima sve naše obaveze. Hvala svim članovima tima, obiteljima, ljudima u savezu. Čestitam vam i zahvaljujem vam se i kažem da vas cijela Srbija voli. Do zlata u Parizu!

Nakon što su prigodne govore održali izbornik Svetislav Pešić i kapetan Bogdan Bogdanović, na pozornicu se opet popeo srpski predsjednik:

- Oprostite, zaboravio sam. Mi povećavamo nagrade, za zlato koje donesete, svatko od vas će pojedinačno dobiti 200 tisuća eura. Mi dramatično povećavamo nagrade i bit ćemo peti u svijetu po nivou premija - zaključio je.

Linker
06. svibanj 2024 02:51