Jaleen Smith i Roko Badžim

 FIBA
‘I JA SE PRILAGOĐAVAM‘

Zbog mobilizacije u Partizanu povučen hrvatski reprezentativac, ponovno ćemo ga gledati tek u lipnju

Jaleen Smith igrao je samo u Brestu, ogled s Ciprom odigrat ćemo bez našeg naturaliziranog Amerikanca
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 25. veljača 2024. 13:33

Mobilizacija u Partizanu dignuta je do te mjere da je Željko Obradović utjecao da njegovi reprezentativci razasuti po raznim reprezentacija, od Azerbajdžana (LeDay), Brazila (Caboclo), Hrvatske (Smith) ili Poljske (Ponitka), uključujući i one u srpskoj reprezentaciji budu u nacionalnim vrstama samo za uvodnu utakmicu ovog ciklusa.

Recimo, Bruno Caboclo je putovao 15-ak sati do Brazila, tamo odigrao protiv Paragvaja i onda je opet na 15-ak sati letio nazad za Beograd. Tako je i Jaleen Smith igrao samo u Brestu, ogled s Ciprom ćemo odigrati bez našeg naturaliziranog Amerikanca. Jer, Obradović mora na svaki način dobiti Efes i Tomicu Mijatovića u četvrtak.

Ovo su dojmovi Jaleena Smitha nakon poraza u Brestu.

- Francuzi su bili defenzivno sjajni, poremetili su agresivnošću i pritiskom naš plan igre. Nismo nikako uspijevali postaviti u napadu ono što smo željeli. Ipak, ovo je tek prva utakmica u ovim kvalifikacijama, nemamo u odnosu na lani Šarića i Zupca, ima novih igrača i tek se treba uigrati i stvoriti kemiju. Usput, i ja se prilagođavam novoj ulozi koju sada imam, jer sam tu jedan od glavnih igrača. Ovo je tek prvi korak, dosta je još utakmica ispred nas - kazao je Jaleen Smith, kojega ćemo opet u nacionalnom dresu vidjeti na startu priprema za olimpijske kvalifikacije, tamo negdje sredinom lipnja. (tp)

Linker
24. travanj 2024 03:20