Getty
NBA PLAYOFF

Bogdanović prosječan u porazu Netsa, Williams tragičar, Spursima triler

Deset sekundi prije kraja play Brooklyna Williams promašio je šut za izjednačenje, nakon što je Atlanta vodila većinu utakmice
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 23. travanj 2015. 11:20

Tri utakmice igrale su se u NBA doigravanju u noći sa srijede na čertvrtak, a izdvajamo novi poraz Brooklyna te dramatičnu pobjedu Spursa u produžetku protiv Clippersa.

'Trenutno igramo na rubu' rekao je junak Atlante u pobjedi 96-91 nad Netsima, Al Horford. Nije mogao bolje opisati utakmicu, budući da je deset sekundi prije kraja play Brooklyna Williams promašio šut za izjednačenje, nakon što je Atlanta vodila većinu utakmice. Kyle Korver uhvatio je skok, zaradio faul i pogodio slobodna bacanja koja su zapečtila pobjedu domaće momčadi.

Ključi igrač Hawksa bio je Horford koji je upisao 14 poena, 13 skokova, 7 asisita i 2 blokade, dok su još četiti igrača Atlante ubacila dvoznamenkasti broj poena. Kod Brooklyna je najbolji bio Jarret Jack koji je s klupe ubacio 23 poena uz odličan postotak šuta (9/13) te bi si trener Hollins trebao postaviti pitanje na temelju čega forsira Williamsa petorci - ovaj je ubacio mizerna dva poena i bio nedvojbeni tragičar utakmice. Naš Bojan Bogdanović utakmicu je počeo u petorci i za 34 minute ubacio solidnih, ali ne impresivnih 8 poena (šut 3/9) uz 3 skokoa i dva asista.

Spursima je pripala drama u Los Angelesu protiv Clippersa (rezultat 111-107), ali lako je moglo završiti i drugačije. Igrači Gregga Popovicha prosuli su prednost od od 10 poena u zadnjoj četvrtini da bi produžetak izborili pogođenim slobodnim bacanjima Pattyja Millsa osam sekundi prije kraja regularnog dijela. U produžetku je palicu preuzeo Tim Duncan koji je s nekoliko vezanih koševa osigurao vodstvo te pobjedu San Antonija. Veliki 'Timmy' ubacio je 28 te postigao jubilarni 5000 poen u doigravanju po čemu zaostaje samo za Jordanom, Abdul-Jabbarom, Bryantom i O'Nealom. Dodao je Duncan i 11 skokova, a uz njega su najbolji bili Leonard s 23 poena i 9 skokova te precizni Mills sa 18 poena.

Clippersima nije pomogla ni izvrsna partija Griffina koji je ubilježio triple-double sa 29 poena, 12 skokova i 11 asista, dok je Paul dodao 21 poen, a DeAndre Jordan 20 uz 15 skokova. Naravno, Popovich je na posljednjem opet koristio taktiku 'hack a Jordan', što u slobodnom prijevodu znači 'faulirajte ga koliko možete, jer slobodna bacanja pogostiti neće'. S obzirom na je DeAndre pogodio tek 6 oid 17 pokušaja s crte, čini se da je upalilo.

Memphis je lakom, 97-82 pobjedom poveo 2-0 u seriji protiv Portlanda. Grizzliese su sa po 18 poena predvodili Lee i Conley, a 15 poena dodao je Gasol koji i nije imao šutersku večer (tek 4/15 iz igre). LaMarcus Aldridge sa 24 poena i 14 skokova je bio najbolji kod Portlanda, dok je Lillard ubacio 18 poena.

Linker
12. svibanj 2024 05:54